Home Live SOUND TRACK Mechelen, De Club (09/10/2021)

SOUND TRACK Mechelen, De Club (09/10/2021)

by Mark Van Mullem

Op zaterdagavond 9 oktober 2021 was De Club in Mechelen, en de gloednieuwe organisatie De Concertzaak, gastheer voor een van de voorrondes van Sound Track in provincie Antwerpen. Het werd een avond met een grote veelheid aan stijlen, en interessante ontdekkingen. Om te weten wie de winnaar is, laten we je tot aan het einde van het artikel lezen. Wat onze eigen voorkeuren waren, ontdek je vanzelf wel.

Dat de ‘all girlsband’ BLUAI de avond mocht openen kwam singer-songwriter Catherine Smet misschien wel goed uit. “Veel zal er misschien niet uitkomen maar ik doe echt mijn best!”. Snipverkouden was ze. We hadden met haar te doen. De jonge zangeres, gesteund door de andere dames, deed écht haar best. Het nu wat heser stemgeluid had wel iets, al heeft Smet daar allicht weinig boodschap aan. Alleszins het gezondheidseuvel weerhield de dames er niet van een puike set neer te zetten. De goed in het gehoor liggende complexloos catchy indierock en punky gitaarpop kon ons zeker bekoren, en met de stem van Catherine viel het eigenlijk nog best mee. We hopen dat de jonge zangeres zich ondertussen wat beter voelt en dra weer voluit kan gaan.

(Her)lees hier het interview met BLUAI


“Het is mijn eerste optreden ooit. Dus cut me some slack, please” smeekt Dimitry Kouchnir. Nergens voor nodig want de jonge zanger en diens band zouden ons vervolgens vergasten op een bijzonder energiek en