Home Interview SOUND TRACK – Morane Miangue

SOUND TRACK – Morane Miangue

by Ann Cnockaert

Morane is een 22-jarige singer-songwriter, geboren in Antwerpen met Belgisch/Congolese roots. Ze speelt op 9 oktober in de Club in Mechelen.

© Ines Vansteenkiste- Muylle

Waar komt je naam vandaan? Stel jezelf even voor.

Mijn naam is Morane Miangue en ik koos ervoor mijn eigen voornaam te behouden als artieste. Ik ben een singer-songwriter van Antwerpen met Belgisch/Congolese roots. Ik begon mijn solocarrière in 2020 als zangeres, maar daarnaast kan je mij ook wel een ‘all-round creative’ noemen.

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Voor 2020 was ik nog heel fel op zoek naar mijn identiteit en persona als artiest. Deze zoektocht gaat natuurlijk nog steeds verder, maar er kwam een punt waarop ik klaar was te delen wat ik op dat moment deed qua sound. Na mijn deelname aan The Voice werd ik nog meer geïnspireerd om mijn solo traject te starten als singer-songwriter. Ik betrok mijn manager in het team en samen startten we met mijn nummers effectief te releasen. Ik releasete sindsdien 2 projecten met 7 singles en 2 videoclips.

Wanneer kwam het besef dat muziek spelen je passie is?

Vanaf ik afstudeerde aan de Kunsthumaniora en ik daarbij gegooid werd in een creatief veld dat ik zelf vorm zou moeten geven, kwam mijn besef dat muziek- naast mijn andere creatieve passies- de overhand nam. Ook stond ik erbij stil dat ik mijn andere passies kon terugbrengen in mijn zangcarrière.

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou jouw muziek het best omschreven worden?

Mijn inspiraties komen vooral vanuit mijn eigen leefwereld en privé. Ik probeer telkens verhalen te vertalen naar een sound en tekst waar mensen zich in kunnen vinden ook. Ik vind het belangrijk om eerlijk te zijn in mijn muziek. De sounds die ik breng, hangen ook daarom af van de sfeer waarin ik op dat moment in mijn leven zit. Mijn muziek heeft invloeden van neo-soul, r&b en hiphop. Artiesten die mij inspireren zijn vooral Erykah badu, HER, Teyana Taylor, Jorja Smith,…

Met welke band of artiest wor