Home Live IDLES + JOHN Brussel, Botanique (01/11/2018)

IDLES + JOHN Brussel, Botanique (01/11/2018)

by Luminous Dash

De Britten zijn boos. Nadat een generatie is gezwicht onder de politieke arrogantie van Thatcher, dreigt de volgende generatie met de Brexit-malaise alweer vergeten te worden door haar politieke leiders.

Mocht dit al een voordeel opleveren dan is het de revival van de punk. Niet die van de skateboards (gelukkig niet), wel die van de gebalde vuist. Het leverde ons de grap op die werkelijkheid werd (Sleaford Mods), één van de betere UK-acts van dit moment (sorry Pale Waves, we hebben het over Shame) en IDLES die waarschijnlijk met de titel van de beste liveband van dit moment mag gaan lopen.

Amper een paar maanden geleden stonden de Britten in een uitverkochte Botanique en zo populair dat ze opnieuw werden uitgenodigd. Het bordje “sold out” mocht alweer uit de kast. IDLES is een begrip.
Deze keer hadden ze als support act JOHN mee. Als je met een duo bent en je heet alle twee John, dan maak je van je band JOHN. Simpel toch? Bijna niemand die voorheen van de Londenaars had gehoord, maar hun verschroeiende set liet indruk na. Een gitaar, een drum en een oerschreeuw. Meer moet dat niet zijn om het gedroomde bastaardkind van Metz en It It Anita te worden. Gebalde muziek, maar