Home Belgisch HYDROGEN SEA + CAMILLE CAMILLE Gent, Vooruit (02/10/2019).

HYDROGEN SEA + CAMILLE CAMILLE Gent, Vooruit (02/10/2019).

by Didier Becu

De balzaal van de Vooruit is al meerdere malen het schouwtoneel geweest van Belgisch talent, afgelopen woensdag present: Hydrogen Sea en met Camille Camille als opwarmer. De rust die de Brusselse uitstraalde stond in schril contrast met wat er zich buiten afspeelde. Honderden studenten lieten met de nodige toeters en bellen horen dat ze weer klaargestoomd zijn voor een nieuw academiejaar, maar de 22-jarige zangeres Camille Willemart koos voor een boodschap die rust uitstraalde.

Reeds op haar twaalfde had deze Nieuwe Lichting-finaliste de kunst van het pianospelen onder de knie en aangemoedigd door haar moeder stortte de Brusselse zich in de muziek door te gaan busken. Gepusht door vriendinnen schreef ze zich net voor de deadline in voor de Studio Brussel-wedstrijd en de rest is geschiedenis zoals men zegt. Camille Camille werd geboren en een voorprogramma van de perfectionisten die Hydrogen Sea zijn.

De jonge folkartieste mag een schietgebedje maken voor het feit dat de fans van Hydrogen Sea een luisterpubliek is. Op een zeepbel makende enthousiasteling vooraan op het podium na, hield iedereen zich stokstijf en muisstil om zich over te geven aan de bedroomfolk van Camille Camille. Je kan moeilijk naast Melanie als je het over haar hebt. De hippiepose, de teksten (bijv. over het instinct dat het mensdom dreigt te verliezen) en natuurlijk de akoestische 60’s-folk zoals Dylan het zijn volgelingen heeft geleerd. Wat ons betreft dient er in de toekomst iets meer uitgekeken te worden naar het gevaar en het avontuur wil deze artieste niet verzuipen in het overaanbod van akoestische singersong-writers. Dat het talent er is, werd gisteren met brio bewezen.

Hydrogen Sea. De laatste maanden waren cruciaal voor de band. Niet alleen omdat de tweede plaat Automata van de Belgische band qua schoonheid in vergelijking met het (evenwel) briljante debuut in alles overtreft. Ook omdat Hydrogen Sea niet langer meer alleen draait rond Birsen Uçar en Pieterjan Seaux, maar met de komst van Patricia Vanneste (ex-Balthazar), Joris Caluwaerts (STUFF.) en Steven Van Gelder (Tout Va Bien) een volwaardig vijftal is geworden, en dat merk je ook op het podium.