Home Belgisch LAÏS – Ik Geniet (Munich Records/V2).

LAÏS – Ik Geniet (Munich Records/V2).

by Mark Van Mullem

Op 8 november verschijnt het nieuwe album van Laïs: 25 Jaar Laïs. Jawel deze deernen, door Emmylou Harris ooit bejubeld om hun ‘engelenstemmen’, staan ondertussen alweer 25 jaar op de planken. Voorafgaand aan dat album is er nu eerst de sfeervolle single Ik Geniet geschreven door Tom Theuns, die je allicht kent van Think Of One en Ambrozijn.

Tom Theuns poogde Ik Geniet echt op maat van Laïs te schrijven, zodat de gekende ingrediënten zeker aanwezig zijn. Al van bij de eerste luisterbeurt kunnen we besluiten dat Theuns daarin geslaagd is. De single klinkt wat frèle en kwetsbaar, tegelijk ook een beetje ondeugend en erotisch. De klankkleur is typisch Laïs, met natuurlijk de mooie stemmen van de dames – in 1998 hadden we nog geschreven ‘meisjes’, maar we zijn 25 jaar verder – begeleid door een akoestische gitaar en met een sprookjesachtige muzikale achtergrond.

Ik Geniet sluit ook min of meer aan bij het recentere werk van het trio maar baadt overduidelijk in 2019 en wij horen er ook de Ambrozijn-invloed wat in, wat natuurlijk geen schande is. De outro van de song doet ons wat denken aan het einde van de begintune van de vermaarde tv-reeks Game Of Thrones, maar misschien sloeg onze fantasie gewoon een beetje te hard op hol, dat kan ook.

Ik Geniet is nu uit op Munich records, 25 jaar Laïs verschijnt op 9 november. Vanaf 20 november gaan Annelies, Nathalie en Jorunn op tournee, met als eindpunt het concert van 21 december in De Roma in Antwerpen. Alle speeldata vind je op Lais.be.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More