Home LiveFoto's SELLFISH & FLATCAT De Kelk, Brugge (21/04/2023)

SELLFISH & FLATCAT De Kelk, Brugge (21/04/2023)

by Johan Vanparys

Meer dan 15 jaar geleden speelden Sellfish en Flatcat samen in het toneelzaaltje achter De Kelk. Waarom Deze fantastische avond niet eens overdoen?

Sellfish is een Nederlandse melodische punkrockband uit Haarlem. Net als Flatcat waren ze 20 jaar geleden zeer succesrijk. In 2014 speelden ze hun afscheidsconcert. De grote vriendschap tussen de bandleden en de liefde voor muziek bracht hen terug samen voor dit reünieconcert. Als jonge veulens sprongen ze op het podium, weinig deed vermoeden dat ze ondertussen 20 jaar ouder waren en we werden nog steeds in hun muziek meegezogen.

Flatcat speelde een thuismatch in Brugge. Ooit waren ze de eerste band die zorgde voor een uitverkocht Magdalenazaal (1200 man) in Brugge. De band toerde door Brazilië, speelde 3 keer op Pukkelpop maar besliste in 2017 om het, wegens tijdgebrek en familiale redenen, rustiger aan te doen. Nu spelen ze nog enkele optredens per jaar maar met dezelfde liefde voor muziek en liefde voor het podium als in hun gloriedagen.

Het was een reünie van een generatie, wat niet wil zeggen dat ze geen gehoor vonden bij een jonger publiek. Hun hits werden dan ook van begin tot einde meegebruld.

De moshpit en crowdsurfing konden ook niet uitblijven. Het zoontje van zanger Dieter “Minx”  Meyns kon voor de eerste keer, zei het heel voorzichtig, boven het publiek “zwemmen”.

Kortweg, een avond waar de oude en nieuwe fans nog eens echt uit de bol konden gaan en de sleur van alle dag eventjes naast zich neer konden leggen.

Flatcat: FacebookInstagram
Sellfish: Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More