Home Singles NILE ON WAX – Improbable (Tonzonen Records)

NILE ON WAX – Improbable (Tonzonen Records)

by Bart Verlent

We kennen violiste Catherine Graindorge niet enkel voor haar solo werk en haar samenwerkingen met onder andere Iggy Pop, Nick Cave, John Parish en Hugo Race, ze is ook de frontvrouw van Nile On WaX. Samen met bassist David Christophe en drummer Elie Rabinovitch brengt Graindorge cinematische postrock met een vleugje psychedelica.

©Foto: Michel Masquelier Photographe Focale Fixe

Na drie albums en muziek bij dansvoorstellingen en filmsoundtracks (voor films van Hal Hartley en Karim Ouelhaj) verschijnt op 19 mei het vierde Nile On WaX-album After Heaven bij het Duitse Tonzonen Records. Het album werd opgenomen tijdens de laatste lockdown. Eerder vertrok het trio vanuit improvisaties, deze keer vertrokken ze vanuit de eerste impuls, aangezien die turbulente periode tegelijk ook de inspiratie bevorderde.

Improbable is een knap voorsmaakje uit de nieuwe plaat. De intrigerende compositie van meer dan zeven minuten begint vrij zweverig en mysterieus. Als de drums invallen krijgt de track een volledig andere vibe en wordt er een bepaald donkere spanning opgebouwd met bijzondere soundscapes, stuwende bassen, gedreven ritmes en boeiende vioolklanken.

Van begin tot eind trekt deze compositie de aandacht. Er gebeurt zoveel, elke seconde wordt het geheel interessanter en blijven we geboeid luisteren. Dit is een prachtig stuk dat de lat heel hoog legt voor de te verschijnen plaat.

Op 25 mei stelt Nile On WaX het nieuwe album voor in de Ancienne Belgique in Brussel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More