Home LiveFoto's FANTASTIC NEGRITO+JOSEPHINE Brussel, Ancienne Belgique (25/06/2019).

FANTASTIC NEGRITO+JOSEPHINE Brussel, Ancienne Belgique (25/06/2019).

by Trees Rommelaere

Fantastic Negrito is een fel Amerikaans funkfenomeen. De man overleefde letterlijk al enkele keren ‘street shit… clubs and bitches and bullshit politics…’ Tot en met een bijna fataal auto-ongeluk. Zijn jongste album heet dan ook terecht Please Don’t Be Dead. En vooral live is hij echt fantastisch, zoals onlangs nog eens werd bewezen in de AB. Ondertussen won hij ook een Grammy, voor beste blues-cd dan nog. Zijn muziek is hoe dan ook oprecht en gedreven ‘black roots, urgent, desperate, edgy…’.

Voor fans van Sly & The Family Stone, Lenny Kravitz, Raphael Saadiq, Janelle Monáe, Childish Gambino, Funkadelic….

Met een buitentemperatuur van 31 graden in Brussel wist deze excentrieke dandy het, niet zo talrijk publiek, toch nog warm(er) te krijgen. Misschien niet zo gekend alhier, maar hij heeft dit jaar toch al een tweede Grammy in de wacht gesleept. Hij bracht een topshow die het publiek al heel snel kon smaken.

Fantastic Negrito Setlist

 1. My Time In LA
 2. Bad Guy Necessity
 3. Long Long Road
 4. Scary Soman
 5. A Cold November Street
 6. Hump Through The Winter
 7. An Hone
 8. St Man
 9. A Boy Named Andrew
 10. Dark Windows
 11. A Letter te Fear
 12. Transgender Biscuits
 13. Lost In A Crowd
 14. About A Bird
 15. In The Pines
 16. Plastic Hamburgers
 17. Duffler
 18. Bulshit Anthem (ENCORE)

Josephine, een jonge opkomende artieste met potentieel en véél goesting!

Met haar typische, wat hese stem zoekt ze een eigen weg in de muziekwereld, zwevend tussen stijlen als pop, soul en R&B. De term singersongwriter leek nog nooit zo ontoereikend. Beïnvloed door artiesten als Coely, Ella Eyre, Intergalactic Lovers en Alabama Shakes tracht ze in haar songs een persoonlijk verhaal te vertellen, dit alles met een groovy sausje erover.

Haar gedrevenheid stuwde haar voort, en 2016 bracht haar alvast in het JonGeduld-project van Jeugd- en Muziekcentrum Kinky Star, waar men haar klaarstoomde voor een onvermijdelijke doorbraak richting meer en grotere podia. Ook werd ze dit jaar geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel, haalde ze een tweede plaats in Westtalent 2017 en won ze de Publieksprijs in Humo’s Rockrally 2018 … de toekomst ziet er veel belovend uit.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More