Home ReviewsLuminous Fresh Luminous Belge zet de festivalzomer in – part II.

Luminous Belge zet de festivalzomer in – part II.

by SANDRA REGENT

Vorige week kwam Rock Werchter, Dour en Rock Herck al aan de beurt. Deze week leggen we ons oor te luister bij Cactus Festival, Les Ardentes, Paradise City en de Gentse Feesten.

De Gentenaren van Dirk. kan je aan het werk zien in Rock Herk én Les Ardentes. Hun Toothpick haalt lawaaierig, onbevreesd en gulzig uit zonder uit de bocht te gaan of de melodie uit het oog te verliezen. Ook op Les Ardentes vinden we het Belgische raptalent K1D uit Sint-Niklaas met CHECK (feat. Bhavi & Krisy). Hiphop met geweldig vette trap beats en vloeiende maar bijtende rhymes.

Omdat we bij Luminous Dash een brede muzieksmaak hebben stoppen we ook bij het elektronisch festival Paradise City in Perk. Ze noemen zichzelf een muzikale denktank met trommels, toetsen, teksten, toeters en bellen. We zouden het niet beter kunnen omschrijven. Lander Gyselinck (STUFF.) en Fulco Ottervanger van Beraadgeslagen halen hun ondeugende elektrojazz/pop-gedrapeerde Bikini boven. Wij zorgen voor de cocktails.

Hét muzikale nieuws van vorig jaar was ongetwijfeld de reünie van Dead Man Ray. De originele bezetting van de Belgische cultband komt op Cactusfestival hun nieuwe album Over voorstellen. Wij kozen voor het emotionele, zweverige Out, een ideale aanzet voor wat zelfreflectie.

Waar is dat feestje? Op de Gentse Feesten is er zoveel te doen dat we bijna keuzestress krijgen. We pikken er dus random eentje uit voor jullie. Met het genadeloze DEF gaan de vier MC’s en DJ Vega van Stikstof Gent ongetwijfeld stof tot nadenken geven met hun uit het leven gegrepen rap. Maar eigenlijk is de boodschap, gewoon naar Gent gaan en je laten onderdompelen in één van de grootste volksfeesten van Europa!

Veel festivalplezier!!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More