Home Live DINÃR Scorpio Sessions (01/03/2022)

DINÃR Scorpio Sessions (01/03/2022)

by Felix Sandon

Het moeilijkste aan muziek maken is vaak een titel bedenken voor je liedjes. Zeker als je instrumentale nummers speelt. Het duo DINÃR, dat deze week hun opwachting maakt in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio, doopte hun eerste nummer van de avond Regendruppel. En toch krijgen we geen tokkelend of sijpelend hemelwater te horen. Wel gaan de bassist en de drummer aan de slag met een breed scala aan klankkleuren om een tintelende compositie neer te zetten, ergens op het drielandenpunt tussen ambient, jazz en simpelweg sfeervolle, gelaagde en geslaagde muziek.

Dat was nog maar een opwarmertje. Hun tweede nummer van de avond mag dan wel Oempaloempa heten, zoals de mysterieuze fabrieksmedewerkers in Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl, het is allesbehalve om mee te lachen. Je moet even wachten tot de percussie invalt, maar vanaf dan ontspint zich een meeslepende melodie die zich meteen in je oren nestelt. Dat is wat we op een winterse dinsdagavond maar al te graag horen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More