Home Singles MARBLE SOUNDS – Axolotl (Mayway Records)

MARBLE SOUNDS – Axolotl (Mayway Records)

by Bart Verlent

Al meer dan tien jaar maakt Pieter Van Dessel met zijn Marble Sounds wondermooie composities met warme laagjes die aanvoelen als een superzacht winterdeken. 2022 is voor Marble Sounds het jaar van een nieuw begin met een nieuw label en een nieuw geluid. Op 30 september verschijnt de nieuwe plaat, de eerste op Mayway Records, waar we de sublieme singles Quiet en Never Leave My Heart al uit te horen kregen.

(c) Björn Comhaire

Vandaag krijgen we met Axolotl nog een smaakmaker uit het te verschijnen album. Van Dessel en co hebben zich voor dit pareltje laten beïnvloeden door Bon Iver, Jóhan Jóhansson en Air. Maar het blijft nog steeds een typisch Marble Sounds-nummer met brede arrangementen. Deze song bouwt heel rustig op met een piano en de stem van Van Dessel die door een effect is gehaald (waardoor we een Air-momentje krijgen). Stilletjes aan vallen de strijkers en de drums in zodat we weer van onze sokken worden geblazen door al die schoonheid.

We moeten nog heel wat geduld hebben voor het nieuwe album uitkomt, maar in de tussentijd mag mag Marble Sounds gerust nog meer van die knappe singles op de wereld los laten. Het geeft een wereld in oorlog toch nog een warm tintje.

Op 7 mei is Marble Sounds te zien op het Little Waves Festival in C-Mine in Genk.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More