Home Lijstjes WEEK VAN DE LIEFDE: De artiesten van het Heibel-label

WEEK VAN DE LIEFDE: De artiesten van het Heibel-label

by Nel Mertens

Artiesten zijn het, de heren van het Heibel-label! Sommigen van hen hebben het niet zo voor de liefde en toch krijgen we voor de Week Van De Liefde een hele lijst met hun favoriete lovesongs, maar ook een speciale Valentijnsfoto én een foto van hen met hun grootste liefde: Eddy Wally!

el

Camilo: Mijn ultieme liefdesdeun: Óleo de Mujer Con Sombrero van Silvio Rodríguez.
Ik ben gitaar beginnen spelen om alle knappe meisjes in zwijm te laten vallen met Me and my guitar (zie: Tommeke Dobbelsteen – nvdr.: Tom Dice). En dat lied zou mij daarbij helpen. Zo ver is het nog niet gekomen maar het lied blijft voor mij de ultieme liefdeszang. Gelukkige Valentijn aan alle troubadours! x

Haas: Het beste liefdesliedje aller tijden komt zoals verwacht uit Limburg: Er Was Een Tijd van Miel Cools. Is er iets romantischer dan “we zwierven blij van Lommel tot Oostende”? Waarschijnlijk niet. Eervolle vermeldingen ook wel voor alle Franse chansonniers ooit voor hun verdienstelijke pogingen.

Ruben: Hier Een Liedje van Maurits Pauwels (het Nederlandstalige alias van Mauro Pawlowski). Voor mij een van de beste liefdesliedjes omdat de verliefde zwijm er vooral niet koffiedik op ligt. Het is een heel romantisch en subtiel nummer dat telkens een gevoelige snaar weet te raken.

Arne: New Hawaii van Injury Reserve. Een kalm, laidback liedje dat de liefde niet als iets grandioos en spectaculair voordoet, maar juist de kleine dingen die het allemaal zo magisch maken in de spotlight zet. Ritchie with a T z’n verse op het einde van het nummer is nog steeds de reden waarom hun self titled album één van mijn all-time favorites is.

Arno: Liefde is niet altijd simpel en kan volgens Doe Maar ook gezien worden als een vreemde ziekte. Maar ik ben er zeker van dat je, net zoals ik, Smoorverliefd gaat worden op dit mooie liedje.

Thijs: Aline. Een goede emotionele Franse chanson waarvan je bijna zelf moet mee wenen. Zeker als je een persoon die je lief hebt moet missen raakt deze je extra hard. Ook het gekke accent van Jarvis Cocker is een meerwaarde.

Pieter: Run Away With Me is vermoedelijk het beste popnummer ooit gemaakt. Heeft Carly Rae Jepsen het over een escapistisch verlangen er samen vandoor te gaan? Of is het gewoon een simpel aanzoek vanuit een opzwellende verliefdheid? In ieder geval is het een gigantische meezinger dat een ongekend gevoel van euforie weet op te wekken. Elke keer weer.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More