Home Lijstjes HET BESTE VAN 2022: Yerra Yerra

HET BESTE VAN 2022: Yerra Yerra

by Nel Mertens

“Ah, dat eindejaarslijstje! Juist!!” …was ongeveer de reactie van Seppe, Inge en Robson op de repetitie. Yerra Yerra is een nest van 3 bezige bijen. Zangeres Inge legde deze week nog haar allerlaatste honingzoete zanglijnen van het album vast op digitale tape (Hoera, het Yerra Yerra- debuutalbum komt eraan!) en drummer Robotson mept in verschillende muziekgroepen de wespen uit zijn trommels. Seppe diende net zijn ontslag in als gitarist bij Lost From The Start en kon zich helemaal focussen op het eindejaarslijstje van Yerra Yerra!

Beste Belgische singles

RODOLPHE COSTER AND BAND – Seagulls Fly On Highway
Een heel vriendelijke man die na ons optreden in Brussel in 2019 een praatje met ons kwam slaan. Toen had ik absoluut geen idee wie ik op dat moment voor me had. Nu, elke keer als hij een nieuwe single releaset, zit ik gewoon met open mond te luisteren. Ook een prachtige video voor dit nummer.

RUBEN BLOCK – That’s Just The Way
De sound van zijn gitaren zijn in dit nummer en eigenlijk over heel de plaat super interessant. Elk nummer opnieuw een verrassende sound.

AUKLANE – Age Of Gold
In Kino Corso speelden we een gedeelde show met Auklane. Trage, moody indierock met enorm veel attitude. Live om de vingers bij af te likken.

DEUS – Must Have Been New
De eerste 3 keer dat ik dit nummer op de radio hoorde dacht ik “Ah nice, heeft wat weg van Deus”.

CLOUDS INDOOR – If You
Toen de heren nog als King Low door het leven gingen was ik al fan, dit is een nieuwe wending maar het klinkt te gek! Benieuwd om het eens live te zien, maar hun show werd verzet naar januari.

STEELE JUSTICE – Acid Love
Hoe vaak ik Steele Justice de afgelopen jaren al heb gezien weet ik niet, maar ondertussen kan ik de setlist bijna volledig meezingen. Instrumentaal is het technischer dan hun vorige plaat, maar het doet niet af aan de ruigheid van de nummers. Zeer explosieve liveshow en absoluut een voltreffer als je opgroeide met de Tony Hawk pro skater soundtracks. (Stiekem ook een plug voor mezelf want ik heb de clip mogen maken!)

TRUE CHAMPIONS RIDE ON SPEED – Boratio
Staat in mijn favoriete playlist sinds het nummer uit is. Is me aangeraden door het Spotify algoritme omdat ik naar Heisa luister.

HEISA – 80s Song
Om een of andere reden heb ik ze nu nog steeds niet live gezien en daar moet ik echt dringend werk van maken.

Beste buitenlandse singles

DOWZER – Pitch Black
HIGH VIS – Talk For Hours
AA WILLIAMS – Golden
TAPE TOY – Tired

Beste Belgische albums

STEELE JUSTICE – The Way The Cookie Crumbles
RODOLPHE COSTER AND BAND – High With The People
RUBEN BLOCK – Looking To Glide
AUKLANE – Nightfall

Beste liveshows van 2022

RATS AND DAGGERS
Rauwe, sappige oerpunkrawk vol texturen. Echt een liveband en ik ben weggeblazen op hun show in Heerlen (NL). We spelen met hen samen op Festiek Etiek in 2023!

THE PIXIES
THURSTON MOORE
The Pixies en Thurston Moore op Hear Hear, praktisch vanuit mijn achtertuin. Absoluut bucket list materiaal.

BOSKAT
Een duracell konijn dat tegelijk bassist, zanger en 2 gitaristen speelt. Nog nooit zoiets gezien of gehoord. Machien.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More