Home Singles Het soapie sleutelgat van Bubbleboy

Het soapie sleutelgat van Bubbleboy

by Hendrik Hindrex

Foto’s: Philip Cherretté
Tekst: Hendrik Hindrex

De Aalsterse band Bubbleboy heeft een nieuw liedje Soap op de bekende platforms gegooid. Middels een hippe teleconferentie mochten enkele geprivilegieerden de première van de videoclip bijwonen. De band van Philip Cherretté maakt knappe synthpop die aanleunt bij de new wave uit de early jaren 80. De videoclips van deze band zijn pareltjes. Soap is daar geen uitzondering  op.

©Bubbleboy

Het werd een radiovriendelijk liedje, maar – het blijft een Aalsterse band natuurlijk –  met een bevreemdend, scherp randje. De titel verwijst naar de soaps op de beeldbuis. “Dat we allemaal meedraaien in de mallemolen, if you ever feel proud: soap”, verzucht zanger Philip ‘Sjerre’ Cherretté.  

©Bubbleboy

In de videoclip zien we de bandleden aan het werk in de gebouwen van de Triolet  lingeriefabriek te Denderleeuw. Het lijkt wel alsof ze nutteloos werk verrichten : ze  spelen met blokken. Ergens is er een uitweg. Er zijn warempel blokjes met een  sleutelgat. Maar een escape wordt lastig want ze worden nauwlettend op de  vingers gekeken door een manager in een stofjas – gespeeld door Luc Vermeir – en  zijn strenge secretaresse. Uiteindelijk schijnt de ontsnapping toch te lukken. Het  sleutelgat biedt een uitweg. Op het eind beleven ze een fijne tijd op een strand  met de secretaresse die er plots ontspannen, jonger en een stuk vriendelijker  uitziet. De twee dames worden schitterend vertolkt door respectievelijk Annie Van  Biesen en Helena Duson, in het echte leven moeder en dochter.  

We zagen de band eerder live in het fijne muziekcafé Fatima te Gent en mochten toen vaststellen dat het nummer een hoogtepunt was in de toch al boeiende set.  Nog meegeven dat de band nu al broedt op remixen. We kijken alvast uit naar een dansversie en een Indische remix.  

(Her)Lees ook: ShadowdancingCold Fever

FACEBOOK/ INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More