Home ReviewsAlbum Reviews HRAEFN – Call For Blood

HRAEFN – Call For Blood

by Nel Mertens

Ze zijn nog niet zo lang bezig samen, maar sinds 2021 zetten Michael Somers (gitaar), Tom De Buysscher (drums) en Tonny van Bavel (bas, zang) ‘heavy’ opnieuw vóór ‘metal’. Het Antwerpse metaltrio Hraefn doet dat met hun debuutep Call For Blood.

Voor drukke hoofden is het niet evident om 7 minuten en 3 seconden de volle aandacht bij één aspect te houden. Fossilized weet het onbewust van ons af te dwingen, met een geluid dat doet denken aan dat van Life Of Agony.

Parasite verscheen in oktober reeds als single, maar de band nam een nieuwe versie op voor deze ep. Theatraal en met een excentrieke gitaarlijn, waarna Somers ook een sterk solostuk neerzet. Zowel in instrumenten als in de vocalen schuilt een Oosters tintje. Emoties van pijn, spijt en afschuw worden knap verklankt, terwijl geen van ons zonder kan.

De track met het hoogste ruigheidsgehalte is zonder twijfel Evil, we vooral wijten aan een heerlijk vuile bassound!

Met een dissonante spanning in de riffs is Without een knap staaltje metal, waarbij we harde drums en snaren horen in combinatie met de aangename stem van van Bavel, die gladjes van scherp melodisch naar het ruw rauwe overschakelt.

Een ep vol snaarwerk en rake drums die de ‘klassieke’ oldschoolmetal genoeg achter zich laten, waardoor Hraefn onze aandacht scherp en dichtbij houdt. Daar doet van Bavel een portie melodische zang, beladen met emotie bovenop. Knap dat elke muzikant in de intermezzo’s ook de ruimte krijgt om ‘in the picture’ te komen. Sterk debuut van een band die we zo snel mogelijk ook life aan het werk willen zien!

En dat kan, want op 3 maart speelt Hraefn in Antwerp Music City, samen met de Type O Negative – tributeband October Rust en Opium Heathen.

Call For Blood is digitaal verschenen.

Bandcamp / Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More