Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: Erik De Ridder (W-Festival, Sinner’s Day)

HET BELGISCH COLLECTIEF: Erik De Ridder (W-Festival, Sinner’s Day)

by Nel Mertens

Mochten we hem vragen wat zijn favoriete Belgische festivals zijn, dan antwoordde hij wellicht W-Festival en Sinner’s Day. Maar wij waren vooral benieuwd naar welke artiesten er in organisator Erik De Ridders geheugen zijn beland als we binnen onze landsgrenzen kijken.

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
Misschien niet hét beste album ooit maar wel het album waar ik de meeste ‘sweet memories’ aan overhoud: Geography van FRONT 242. Grijsgedraaid tot de sporen helemaal uitgewist waren, maar nog altijd in mijn bezit!

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?
Mag ik er twee kiezen ?
Idem hier, misschien niet de beste ooit maar ik zie mij nog in mijn jonge jaren met Patrick Nebel aan de bar zitten. Zeer jammer dat Patrick zo snel is komen te gaan. NACHT UND NEBEL met Beats Of Love.
Als tweede LUC VAN ACKER & ANNA DOMINO met Zanna. Pure, pure klasse! Eén van mijn favorieten aller tijden.

Naar welke Belgische artiest kijk je op?
Man man, ééntje opnoemen is toch niet te doen? Er zijn er zoveel.
STIJN MEURIS, daar neem ik mijn hoed voor af. ARNO op plaats twee. PETER SLABBINCK hoort ook thuis in het rijtje van gasten die het muzikaal toch mooi hebben gemaakt, tot ver buiten de landsgrenzen. DIRK ‘DA DAVO’ TIMMERMANS, voor mij de Belgische tegenpool van Robert Plant. KLOOT PER W, een virtuoos op zoveel niveaus. En tot slot SAM BETTENS.

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het oog houden?
Ik hoop op nieuw werk van FÄR en WHISPERING SONS. Ik zou uitkijken naar een verrassende GROUND NERO. Ik ben benieuwd hoe DIRK TIMMERMANS (DA DAVO) zich verder muzikaal ontpopt en ik schaf mij sowieso het eerste album van PESCH aan.

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden, ontmoeting…)?
Ook hier krijgen jullie er twee van mij.
Met stip en zonder twijfel: het afscheidsconcert van THE NEON JUDGEMENT in de AB in Brussel. Op plaats twee: het magische RED ZEBRA concert op de tweede editie van W-fest. Wat een feestje was dat!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More