Home Belgisch TUFF GUAC

TUFF GUAC

by Didier Becu

Green And Handsome. De titel van het debuut van Tuff Guac. Op plaat alles het werk van Belly Button Records-opperhoofd Rafael Valles, maar live versterkt met mensen die je normaal in bands als Mogo en King Dick ziet. Een gesprek met maestro Raf!

Eerst was er naar verluidt Frisko maar dat werd dan maar Tuff Guac. Leg heel die naamsverandering eens uit aan de wereld
Frisko was gewoon de naam die ik de nummers op mijn computer gaf. Afgezant van het nummer Friskoman op de plaat. Later merkte ik dat “Frisco” en “Friscoman” gebruikt werden als slang voor San Francisco en leek me dat redelijk lame om daar buiten België mee te proberen spelen. Vooral omdat er wel veel West Coast-garage in de muziek zit. Op een dag maakte ik nogal straffe guacamole en mijn goede vriend Samuel aka Deathstar Macgyver zei: hmmm tuff guac.

Ooit gedacht dat er zo veel rond de naam was te doen? Geen mens die het trouwens kan uitspreken.
Het was geen slechte marketingstunt, inderdaad! De naam lijkt eerder te bestaan uit korte klanken dan woorden maar de meeste mensen hebben niet zoveel problemen met de uitspraak. Als ze de avocado op de hoes zien zou hun frank moeten vallen. Je moet eigenlijk gewoon denken aan iemand die een rochel op straat uitspuwt; gUAC..Tufffff!