Home Belgisch The WRS

The WRS

by Pieter Walcarius

Vlammende gitaarsolo’s vermengd met synthgeluiden, knallende drums en lekkere baslijnen. Dan hebben we het over de heren van The WRS. Psychedelische garagerock uit Charleroi die sinds 2018 aan hun muzikale weg timmeren. We hadden een kort gesprek met Nacho Santamaria y Di Pietro, frontman van The WRS.

Foto © Daniel MEUNIER

Het is altijd leuk om te horen waar bands hun naam vandaan halen, hoe zit dit bij jullie?
In ons repetitiekot. In het begin van onze periode hadden we overal draden liggen en de meeste werkten niet dus smeten we die op een hoop met als resultaat The Wires, afgekort The WRS.

Jullie zijn eigenlijk nog niet zo lang bezig maar live staan jullie er als band en zorgen voor een geweldige vibe?
Klopt, we zijn nu drie jaar bezig maar kennen elkaar al heel lang en zijn goede vrienden. Dit weerspiegelt onze vibe, we voelen ons altijd in het paradijs als we op een podium staan en verstaan elkaar heel goed. Geen stress maar gewoon plezier hebben op een podium dat is het ultieme doel voor ons.

The WRS wordt omschreven als een garage/ psych/ hypnotic band. Wie zijn jullie invloeden?
Ik luisterde vroeger veel naar Engelse rockmuziek. Jaime, onze bassist is meer voor folk en Benjamin onze drummer is eerder metal en punk. Zeer eclectisch dus maar nu luisteren we vooral naar bands als Thee Oh Sees, King Gizzard and The Wizard Lizard, Fuzz, Wooden Sjips. Moderne garage/psyche bands dus.

Wat zijn de toekomstplannen?
In augustus zal er een vinyl release zijn van ons live optreden in Rockerill in augustus 2019. Het zal uitgebracht worden op vier labels: Mystery Jack Recordings (VS/UK), Salty Dog Records (AU), Rockerill Records (BE) en Time Room Records (BE). Het was Mystery Jack Recordings die het voorstelde om het te releasen dus wij zeiden onmiddellijk JA!

Time Room Records is jouw eigen label dat je begin dit jaar opgericht hebt?
Inderdaad, het leek me altijd wel cool en leuk om een eigen label te hebben. Lekker independent en met de eerste release van The WRS deed ik al veel dingen zelf zoals het zoeken naar labels, werken met een grafisch designer, een regisseur voor de clip, de geluidstechnicus,… en eerlijk gezegd ik vond het super om deze dingen te doen en dacht waarom geen eigen label opstarten.

En je had onmiddellijk al een grote naam op je eigen label?
Samen met Le Cepe Records hebben we Teenage Gizzard van King Gizzard And The Lizard Wizard geproducet. Dat was natuurlijk een mooie kans om mijn label te promoten. De Australische groep stuurde verschillende albums en compilaties gratis naar onafhankelijke labels in de wereld om hem de mogelijkheid te geven om één er van te releasen. Wij kozen voor Teenage Gizzard samen met mijn vriend Antho van Le Cepe Records. Het resultaat was er want de plaat was uitverkocht op een paar dagen. Ondertussen zijn op Time Room Records Hello Pinky van Juicebumps uitgekomen en een plaat van de Franse band DYE CRAP.

© Time Room Records

Hoe ziet de zomer voor The WRS er uit?
We hopen natuurlijk om veel te kunnen spelen. Voorlopig staan er al enkele optredens gepland in augustus en eventueel in de herfst een kleine toer in Frankrijk maar dit zal natuurlijk allemaal afhangen van de geldende corona maatregelen.

06/08 – MV Apache, Charleroi
07/08 – La Grange Sur Sambre, Thuin
14/08 – Secret Place TBA, Charleroi
28/08 – Farciennes Estivales 2017, Farciennes 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More