Home Singles GOSTO – Yurnodalone

GOSTO – Yurnodalone

by Ann Cnockaert

Roel Vermeer, artiestennaam GOSTO, begon als autodidact en zolderkamerproducer, door hiphop-achtige beats te combineren met zijn eigen stemgeluid. GOSTO’s debuutalbum Memory Ivy (2016) zette hem in één klap op de kaart en bracht hem van Duitsland tot Japan en in voorprogramma’s van o.a. Jamie Lidell, Oscar and the Wolf en Thomas Dybdahl. In 2019 bracht GOSTO zijn tweede album What do You Mean, You Need a Color TV uit, waarbij hij samenwerkte met Will Knox en Tim van Berkestijn. Het nieuwste nummer Yurnodalone is de eerste single van zijn aankomende ep.

Yurnodalone vertelt het verhaal over het delen van de dieperliggende lagen in jezelf. Hiervoor gebruikt GOSTO een ui als metafoor, waarbij het afpellen van de lagen de kern helder maakt. Het nostalgische gevoel dat de muziek oproept was toonaangevend voor de tekst, waarin hij aan zijn geliefde belooft om haar zoveel mogelijk van zijn ware aard te tonen. De muziek is speels en warm, melodieus en dromerig, met veel aandacht voor detail.

Met de nieuwe muziek keert GOSTO terug naar de oorsprong van zijn passie. Het produceren van intieme maar toegankelijke en pakkende liedjes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More