Home Interview SOUND TRACK – Liquid Molly

SOUND TRACK – Liquid Molly

by Ann Cnockaert

Drie jongens uit Gistel vormen samen Liquid Molly, een grungeband met invloeden van Silverchair en Nirvana. Ze spelen op 16 oktober Muziekclub 4AD te Diksmuide.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

De naam komt van de drugs liquid molly. Dat is vloeibare xtc. Wij zijn drie jonge gasten afkomstig uit Gistel. We zijn 16 en 17 jaar oud. Het genre dat we spelen is grunge. Dit jaar hebben we de ODB Rock Rally van jeugdhuis ’t Scharnier in Oudenburg gewonnen.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Ik (Milan, zanger en gitarist) heb Stan (bassist) aangezet om basgitaar te beginnen spelen. Wij hebben toen een kleine 2 jaar samen gespeeld zonder drummer. Sinds september vorig jaar is Michiel onze drummer. We hebben hem leren kennen in het jeugdhuis Uzuz in Gistel. Door corona konden we pas in januari 2021 beginnen met samen spelen. We namen al 3 demo’s op in een studio. Op 10 juli hebben we ons eerste optreden gespeeld, dit was een rockrally en we hebben dit gewonnen.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Toen we voor de eerste keer een eigen nummer volledig speelden in ons repetitiekot. Sindsdien was onze droom er om op te treden.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven moeten worden?

Silverchair, Nirvana en Alice in Chains zijn inspiratiebronnen voor ons. Onze muziek zou het best omgeschreven moeten worden als luide grunge waar je goed op kan headbangen en moshpitten.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?

Joy Division

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?

Channel Zero omdat het 1 van de beste Belgische bands is.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

Omdat we nog een zeer jonge band zijn met weinig ervaring want we spelen nog geen jaar samen.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

Spelen voor een groot publiek.

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

De plaat Rage Against The Machine. Het zijn vier verschillende muzikanten die apart veel verschillen van elkaar maar als je ze bij elkaar zet dan maken ze gewoon zo goeie muziek en daarom vinden we dat de beste plaat aller tijden. Ze hebben nooit meer een plaat gemaakt zoals deze.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste is dat je je helemaal kan uitleven en inleven in je eigen muziek en er volledig kan van genieten omdat het iets is wat je samen met drie hebt gemaakt. Het minst mooie is soms dat je over onderwerpen schrijft die gevoelig zijn voor jezelf, maar aan de andere kant is dat dan ook weer mooi omdat je je op die manier volledig kan uiten in de teksten en muziek.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More