Home Interview SOUND TRACK: CIAO KENNEDY

SOUND TRACK: CIAO KENNEDY

by Ann Cnockaert

Een diverse groep vrienden met verschillende beroepen, waaronder een theaterdocent, jurist, sociale werker, fietshersteller en kefirbrouwer, vormt de band CIAO KENNEDY. Ze creëren een unieke mix van jazz, elektronica en postrock. Na twee eerdere ep’s hebben ze samengewerkt met VOLTA voor hun derde project, The Problem Is, dat vijf nieuwe tracks bevat die hun identiteit als dynamische postrockband benadrukken.

© Ciao Kennedy

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!
We moesten een naam bedenken voor ons eerste optreden en terwijl we het hadden over samenzweringen, waar zoveel fantasieën uit voortkomen, bedachten we Ciao Kennedy. Het klinkt goed!

Hoe ziet jullie muzikale geschiedenis er uit?
We zijn begonnen zonder echt te weten wat we aan het doen waren, maar met een sterk verlangen om samen een project te hebben. We zijn eerst en vooral goede vrienden. Toen zijn we gaan zoeken, experimenteren en onze stijl verfijnen. Maar dit proces zal nooit eindigen, we zullen blijven zoeken, zelfs als we uiteindelijk iets vinden.

Wanneer wisten jullie dat muziek spelen jullie passie is?
Het is moeilijk om die vraag voor vijf verschillende mensen te beantwoorden, maar ik zou zeggen dat het alle magische momenten zijn die de passie voeden. Of het nu een goede repetitie is, een goede Ableton-sessie thuis of een geweldig concert…

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?
Nogmaals, we zijn met z’n vijven door zoveel verschillende dingen geïnspireerd dat het echt moeilijk is om één bepaalde groep aan te wijzen. Er zijn elementen van allerlei invloeden die samenkomen in één nummer. We laten mensen liever zelf vertellen hoe ze onze muziek zouden omschrijven. Het is instrumentale muziek waarin we emoties proberen over te brengen, feest, contemplatie… En waarschijnlijk een heleboel dingen waar we niet eens bewust van zijn?

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?
Haha. Geen enkel. Soms helpt het mensen om bands in bands te stoppen, maar we zullen het ze niet kwalijk nemen als dat in de toekomst gebeurt!

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?
King Gizzard, Ariana Grande, les Red Hot, Jacob Collier, Saya Gray

Wat maakt jullie anders dan andere bands?
De som van onze vijf persoonlijkheden, voornamelijk. Bovendien zijn we met z’n vijven, wat vrij zeldzaam is, met twee gitaren, bas, drums en synths.

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?
Graceland – Paul Simon, In Rainbows – Radiohead, Olympics of love – Bombataz, The distance between zero and one – Badbadnotgood.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Wat heel mooi maar soms ook heel moeilijk is, is om dingen te doen om de juiste redenen, met de juiste bedoelingen en met liefde voor de mensen met wie we het doen. Ik denk dat dat de beste manier is om van mooie momenten te genieten.

FacebookInstagramVi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More