Home Singles DEUS – Love Breaks Down (PIAS)

DEUS – Love Breaks Down (PIAS)

by Bart Verlent

Na meer dan tien jaar stilte bracht dEUS dit jaar eindelijk hun achtste langspeler How To Replace It uit. Zoals altijd wordt er op de plaat naar hartenlust geëxperimenteerd door Tom Barman en co zonder de song uit het oog te verliezen. De nieuwe single Love Breaks Down is het emotionele middelpunt van het album.

© Hannelore Dieleman

Op de nieuwe plaat heeft Barman een intense, schrijnende breuk en een familieruzie verwerkt, wat leidde tot zijn meest confessionele teksten tot nu toe. Het was dan ook een erg pijnlijke periode. Love Breaks Down draagt de meest brute en eerlijke tekst die hij ooit geschreven heeft.

We krijgen een vrij pure en ingetogen dEUS te horen, wat een beetje onverwacht is. Het is een mooie ballade waarbij Barman zijn tekst heel rustig zingt op subtiele pianotonen. We zijn niet gewoon dat dEUS ze mooi binnen de lijntjes kleurt maar op dit nummer doen ze dat dus wel. De tekst vroeg daar nu eenmaal om, en de veilige aanpak werkt helemaal.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More