Home Interview PATCHES

PATCHES

by Felix Sandon

Op 23 september kan je Patches bewonderen op Future Belge in Café de Loge te Gent. Eerder dit jaar spraken we al eens met frontvrouw Lotte Lauwers, maar dit leek ons de gelegenheid om haar nog eens te mailen met een handvol vragen.

Hallo Lotte! Ben jij Patches, of is Patches de naam van de groep? 
Hi! Ik ben Patches en als Patches werk ik samen met verschillende mensen, zoals Aram Santy, mijn producer, en Leen Hoogmartens, die instaat voor het visuele. Voor de band ben ik op zoek gegaan naar de juiste muzikanten die me live het beste konden bijstaan. 

Foto (c) Leen Hoogmartens

Je maakt ook deel uit van een andere groep, Sweats, samen met Aram Santy. Onlangs brachten jullie een eerste ep uit. Wat is het grootste verschil tussen Patches en Sweats? 
Het grootste verschil zit ‘m natuurlijk in de muziek en ook de intensiteit daarvan. Zowel bij Patches als Sweats kan ik verschillende remmen loslaten en dit maakt het zo interessant. 

Single Silver Foxes brachten jullie uit in twee prachtige versies: één perfect geproducet, één akoestisch en intiem. Wat is het aangenaamst om te doen? 
Thanks! De verschillende versies kwamen eigenlijk helemaal anders tot stand. We zijn lang bezig geweest met de single, de akoestische versie kwam er als resultaat van de fameuze lockdown. Ik moet zeggen dat hieraan werken voelde als een warm comfortabel deken in die periode, zeker ook door alle positieve reacties. De snelle beslissingen genomen bij de akoestische versie stonden tegenover het werk van lange adem van de single, maar ze waren beide heel leuk om te doen.

Bij zo’n akoestische versie valt de tekst nog meer op. Bij Silver Foxes, en ook bij je eerdere single Hot Enough, is die opvallend persoonlijk en openhartig. Vind je het makkelijk om zo openhartig te zijn in je teksten? 
Makkelijk om zo openhartig te zijn, ja hoor. Ik denk er eigenlijk niet zo veel over na wat andere mensen kunnen denken van mijn teksten. Het voelt voor mij heel natuurlijk om deze te delen in mijn muziek. 

Waar haal je de inspiratie er dan voor vandaan? 
Mijn persoonlijke ervaringen. Dingen die ik kwijt wil, maar die ik voorlopig alleen gezegd krijg in mijn nummers. 

Je besteedt ook veel aandacht aan de visuele identiteit van Patches. Je zoekt zelfs naar een kruisbestuiving tussen verschillende disciplines en artiesten. Hoe belangrijk is het voor je om er als muzikaal project ook visueel bovenuit te steken? 
Volgens mij is die visuele identiteit voor iedere band of artiest belangrijk. Mijn muzikaal verhaal komt misschien nog beter over door gebruik te maken van specifieke beelden. Zeker zeker zeker in tijden van vandaag is het van belang om het muzikale te overstijgen in bepaalde opzichten. 

Muziek roept bepaalde gevoelens op, mijn songs dus ook. De teksten die ik schrijf ook. Het gebruik van beelden helpt om deze emoties alleen maar te versterken. De samenwerking met verschillende artiesten vind ik zelf ook ongelooflijk boeiend en vanzelfsprekend om te doen bij een muzikaal project.

Foto: Leen Hoogmartens

Wat is de volgende stap voor Patches? 
De volgende single, Bye Bye Bye, is er op 25 september en niet veel later verschijnt een eerste ep, op 23 oktober. Ondertussen komen er ook weer enkele shows aan. Dus yes, laat maar komen. 

Intussen kunnen jullie na lang wachten weer optreden, al is het voor een beperkt publiek. Hoe kunnen wij als luisteraars aanstormende artiesten als jullie het best een duwtje in de rug geven? 
Laat je verleiden door zo veel mogelijk live te komen kijken, deel Belgische muziek met zo veel mogelijk mensen, laat je vrienden en familie weten dat wij jullie nodig hebben zoals jullie ons nodig hebben. Enerzijds zorgde deze periode al voor heel wat warme momenten, anderzijds ook voor hele moeilijke, waardoor de steun van fans meer dan welkom is. 

Tickets voor het optreden in café De Loge op 23/9 kan je reserveren op via de website van Future Belge.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More