Home ReviewsAlbum Reviews SWEATS – Sweats (Eigen Beheer)

SWEATS – Sweats (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

Ze stellen zichzelf uitdagend voor, na de eerste twee singles die we van dit viertal te horen kregen: “Sweats, rechtstreeks uit je middenklassekelder, brengt zware oestrogeengestookte beats met een pittige saus van attitude en punk die gekrompen zijn in de heetste sappen.” En dat krijgen we van Aram Santy, Lotte Lauwers, Kaat Schiltz en Stien Bovijn zowaar in volle glorie geserveerd op Sweats’ debuutep.

Artwork (c) Kaat Schiltz

Onder een hijgend, kreunend plezier opent Pleasure, waar hoekige ritmiek en noisy zware beats meteen de zwoele sfeer waarbinnen dit ep zit, aangeeft. Wanneer de ritmes openbreken, de tekst als een opzwepende mantra herhaald wordt en de elektronische sluier dichter wordt, beseffen we dat deze track ondertussen al enkele knappe hoogtepunten liet horen, waar pas bij de laatste noot een eind aan komt.

Ook in Moist – de eerste single die we van Sweats in maart hoorden – zit dat stevige contrast tussen slome sensualiteit met elegant melodische zanglijnen en ritmische dansbaarheid, overgoten met dat rebelse, ruisende kantje.