Home Belgisch PATCHES

PATCHES

by Nel Mertens

Wij waren best onder de indruk van zowel het geluid als de ethiek van het nieuwe muzikale project Patches van Aram Santy en Lotte Lauwers, die we te horen kregen in hun eerste single Hot Enough. Onze nieuwsgierigheid naar meer was te groot om een interview met zangeres Lotte te laten liggen!

(c) Leen Hoogmartens

Jullie zijn een gloednieuwe band in het Belgische muzieklandschap! Stel jullie even voor. Wie zijn jullie? Hoe leerden jullie mekaar kennen?
Ja, Aram en ik zijn eigenlijk al een lange tijd aan het werken aan dit project dus voor ons is het niet meer zo gloednieuw. We zijn pas recent openbaar gegaan dus we zitten terug in een nieuwe fase en kijken zo hard uit naar wat er volgt. We hebben elkaar enkele jaren terug op PXL-Music leren kennen, waar we in hetzelfde jaar studeerden. Ik volgde de opleiding zang, Aram elektronica. Na binnen de richting in verschillende projecten samengewerkt te hebben, viel de keuze om Aram te betrekken in mijn nieuw project vrij snel. Hij kent mij goed en weet mooie dingen te maken uit de – soms heel vreemde – demo’s die ik hem voorleg. We werken nu al anderhalf jaar samen met Patches: de vriendschap en daarmee de samenwerking wordt naar mijn gevoel alleen maar beter, alles hangt sterk samen.

Wat betekent de bandnaam voor jullie?
We zaten eigenlijk lang zonder naam, tot het op een moment echt wel tijd werd om iets te vinden. Eén van de nummers die ik schreef, had als titel Patches. Aram kan de wanorde in mijn hoofd soms heel gemakkelijk tot de essentie terugbrengen en had het idee om dit als naam te gebruiken. Patches betekent iets van pleisters onder andere. Eigenlijk is heel het project, of toch alleszins de eerste nummers, pleisters op een wonde. Ze helpen met het helen van enkele gebeurtenissen, of zo. Anderzijds zijn Patches ook stukjes stof. Ik denk dat ik de nummers soms bekijk als brokstukken die ik aan elkaar gehangen heb.