Home Interview GET WELL

GET WELL

by Bart Verlent

Het creatieve viertal Get Well bracht vorig jaar hun debuut Drink Alone And Die uit met daarop pure garagerock. Onlangs verscheen hun nieuwe ep Congrats/Regrets waarop ze meer variatie in de songs hebben gestoken. Wij spraken met deze jonge, frisse band uit de polders van het Waasland.

(c) Get Well

Jullie groepsnaam hebben jullie van de band Nothing gehaald, is er een bepaalde link met deze groep? 
Tijdens het repeteren stonden we eens onder het afdak te pauzeren. Onze trommelspeler had op dat moment net een bericht gekregen waarin stond dat we onze allereerste show mochten spelen. We hadden moeite om een goede naam te verzinnen, op dat moment stond het nummer Get Well van Nothing op. Het sloot naadloos aan bij het regenachtige weer die avond “there’s gotta be a place, to escape from the rain” – a place = het afdak aan de lokalen van de Chiro waar we allemaal lid/leiding zijn geweest. Fun fact, onze bassist kreeg ook al eens te horen dat hij de ‘weirdo’ is van de band (als reactie op een privébericht dat hij hen stuurde via Instagram). Er zijn dus wel meerdere connecties.

Jullie debuut kreeg de titel Drink Alone And Die en nu krijgen we een nieuwe single die Alcoholic heet… drankprobleem? Obsessie met alcohol?
Er gaat geen repetitie voorbij zonder een fris Vedettje, maar met mate. In het begin durfden we al eens een biertje teveel te drinken, maar nu drinken we ons nooit meer ladderzat voor een optreden of repetitie. Het idee achter Alcoholic is vooral een poging om een nummer te schrijven dat een ‘festivalvibe’ uitstraalt. We wilden hetzelfde gevoel opwekken als wanneer je ‘s ochtends een frisse cara opentrekt om je mond te spoelen en de dag te beginnen. Het liedje is ook een verwijzing naar verdoken alcoholisme. Drinken is sociaal aanvaard en mensen merken vaak niet dat ze een probleem hebben. Begrijp ons niet verkeerd, er is niks mis met alcohol, bier is lekker.

Is er een verschil tussen jullie debuut en de tweede ep?
Tijdens het repeteren letten we niet echt op verschillen/gelijkenissen, we focussen vooral op het maken van nummers waar we zelf graag naar zouden luisteren. We hebben voor deze ep vooral iets meer samen nagedacht om er een concept van te maken. Waar we vroeger gewoon een paar akkoorden bij elkaar raapten en zonder plan aan onze nummers begonnen, gingen we nu actief op zoek naar een thema en bouwden we de nummers vanaf nul op tot een vloeiend geheel. De rode draad doorheen onze twee ep’s is Patrick Delabie van Studio 195, hij draagt echt enorm veel bij aan onze sound en een weekendje bij hem in de studio zorgde al tweemaal voor prachtige herinneringen, shoutout!

Met Alcoholic hebben jullie een straffe single uitgebracht die een bom zou zijn op de festivals. Hoe pijnlijk is het nu voor jullie dat jullie dit nummer niet op het podium kunnen brengen door het coronavirus?
Het is vooral pijnlijk dat we niet kunnen repeteren. We hebben alle vier nood aan een fris pintje in elkaars gezelschap in de lounge naast ons repetitiekot, niet dat we een obsessie hebben ofzo 😉 Naast een muzikale uitlaatklep is het voor ons ook gewoon een avondje plezier maken met de boys, we hebben die vrijdagavonden meer dan ooit nodig om ‘onzen bjeir ies uit te loaten’.

Jullie wonen op de grens van België en Nederland, is dat misschien een voordeel om ook bij onze noorderburen te kunnen spelen?
We hebben voorlopig slechts één keer in Nederland gespeeld. We vermoeden dat het niet zo evident is om als kleine band in het buitenland speelkansen te krijgen, zelf als het maar enkele kilometers ver is. Nu wordt het vooral even nadenken over hoe we terug gaan repeteren, want onze gitarist woont net over de grens. We hebben al een paar keer de koppen bij elkaar gestoken om een lijst van smokkelroutes samen te stellen. Als hij Heineken meeneemt, is dat dan een essentiële verplaatsing?

Is het na twee ep’s geen tijd voor een album van Get Well?
Ja dat vinden wij ook! Het heeft nu wel lang genoeg geduurd, met die onnozele ep’s.

Van wie zouden jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?
We weten niet of ze überhaupt nog van plan zijn om ooit shows te spelen, maar we zouden graag in het voorprogramma van The Bloodhound Gang spelen. Op een of andere manier hebben we die muziek een tijdje geleden samen herontdekt, prachtig die nummers.

In jullie sound horen we veel gedrevenheid, zijn jullie ambitieus?
Ambitie is er zeker. We maken onze muziek omdat we er zelf plezier uit halen, maar het is natuurlijk ook heel leuk om er mensen mee te bereiken. Als we ooit eens op de mainstage van een groot festival gestaan hebben, kunnen we in vrede sterven.

Het ziet er naar uit dat we nog even moeten wachten voor we weer naar optredens kunnen gaan dus jullie kunnen geen release-concert geven. Hebben jullie iets anders in gedachte om de nieuwe ep voor te stellen?
We zijn nogal ongeduldig en impulsief. Van zodra we onze opnames hebben, smijten we ze gewoon online zonder er al te veel bij na te denken. We proberen onze muziek vooral bij zo veel mogelijk mensen te krijgen door online actief te zijn, maar als de maatregelen versoepelt worden, willen wij de nummers zo snel mogelijk live gaan spelen!

Wat mogen we verwachten van de nieuwe ep?
Ondanks het klein aantal nummers (4), hebben we wel wat variatie in de ep proberen steken. We beginnen nooit aan een nummer met de insteek dat het binnen een bepaald genre moet liggen, maar onbewust blijft onze sound in elk nummer wel consistent. We doen gewoon ons eigen goesting. We kunnen nog niet teveel uit de doeken doen, maar er zijn wel enkele extra instrumenten te horen op onze ep. Tijdens de opnames haalde onze multi-instrumentale drummer plots zijn klokkenspel boven. Het resultaat hiervan is te horen in het nummer Hey John.

Wat zijn de toekomstplannen voor Get Well?
We zijn van plan om ons vooral te focussen op het schrijven van een album. Daarnaast doen we gewoon verder zoals we bezig zijn. Elke vrijdag repeteren, een paar biertjes drinken en vooral veel zeveren

FACEBOOK/SPOTIFY

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More