Home Belgisch LORENA DEL MAR – It Was a accident (Clever Tree Records)

LORENA DEL MAR – It Was a accident (Clever Tree Records)

by Patrick Van Hauwaert

Het levensverhaal van deze jonge vrouw leest als een reisverhaal. Geboren in Spanje, begon ze al zeer vroeg klassieke muziek te studeren, van daaruit ging het richting jazz. Om zichzelf verder te specialiseren, vertrok ze naar Den Haag waar ze in het Koninklijke conservatorium jazz ging studeren. Na verloop van tijd en een paar bands later zakte ze af naar New York om zichzelf te vervolmaken in andere genres en vooral om zichzelf te specialiseren in vocale technieken. Sinds 2016 vertoeft in Brussel. Jawel, zowat ieder land is mooier dan het onze, denk je soms maar niet voor Lorena die, vermoedelijk tijdelijk, haar hart hier verloren heeft.  

Lorena-del-Mar-by-Dionne-Lausberg.
Lorena del Mar (c) Dionne Lausberg

It Was An Accident is haar nieuwste schijf, die ergens tussen pop en jazz zweeft. Zweven is wel degelijk het juiste woord voor deze plaat. Het is een zeer zweverige tune geworden die je het best kan omschrijven als een a capella crossover van The Cranberries en Death In June met een serieuze portie Björk er bovenop. Het begint allemaal een beetje zeemzoeterig maar naar het einde toe slaat het nummer volledig om naar de rauwe realiteit van minachting en ongenoegen. Immers dit is geen liefdeslied maar een lied over misbruik binnen een relatie.

Opgebouwd uit haar stem en verschillende loops is dit soloproject niet voor iedereen weggelegd. Een tweede en derde luisterbeurt brengt al vlug soelaas en laat ons merken dat er toch heel wat verborgen moois in deze song zit. Geen hapklare radio brok dus, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Mr Blue Boogie

Foto: © Dionne Lausberg

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More