Home Interview Eindelijk: Brulaap breekt uit!

Eindelijk: Brulaap breekt uit!

by Hendrik Hindrex

Tekst: Hendrik Hindrex
Foto’s: Bert Liesens

Zowat twee jaar geleden waren we hier behoorlijk van ons melk door enkele zeer knappe songs en videoclips van de one-man band Brulaap.  Blues met een punkattitude! De zingende aap in kwestie – het lijkt warempel wel een belevenis van Jommeke – bleek Bert Liesens.  Nu kondigt Brulaap een eerste Belgische Tour aan.  Een fijn gesprek dringt zich op.

Brulaap bleef niet stilzitten. We zagen een spetterende one-man bandsessie en niet veel later in de Gentse Kinky Star een fijn optreden van Brulaap XL.  De band achter jou krijgt intussen alweer een andere naam: Brulaap & The Boneshakers.  Watskebeurt?
De one-man band Brulaap is de basis van onze blues punk sound.  Hierin kan ik mezelf volledig kwijt.  Brulaap XL was een gelegenheidsformatie om wat extra variatie aan te bieden in de zes Brulaap-shows van het Bal infernal in juni 22.  Tot mijn grote verbazing en plezier gaven bassist Mickel en drummer Nico na de laatste show te kennen dat ze een vervolg zagen zitten. Nico had eerst nog een farewell-tour af te werken met SpeedözerDus we repeteerden af en toe in XL-opstelling om de diepte van het water te testen. Mickel en ik zijn al jaren bevriend in Aalst.  Bier, reggae en original skinhead culture! Tijdens de corona lockdown nam hij de bas op en sindsdien jamden we regelmatig spontaan op Brulaap songs. Wim werd er later bij gehaald om de sound op gitaar te versterken. Zo werd Brulaap & The Boneshakers geboren. 

Met Brulaap kan ik dus mezelf volledig kwijt. Maar met The Boneshakers kan sound en showgewijs veel meer. Ik wil me niet beperken en sluit dan ook geen andere samenwerkingen en evoluties uit.  Beide projecten zijn evenwaardig aan elkaar. Aan de bookers te kiezen waar hun voorkeur naar uitgaat. Maar ik vermoed dat The Boneshakers hun naam niet gestolen hebben en dat er nog heel wat in de toekomst gaat gebeuren. We maken ons live debuut op 4 maart in de Cinema in Aalst.  

Breng je tijdens de tour nieuwe nummers?
De set is gegroeid en er liggen nog heel wat nummers te wachten. Alles heeft zijn tijd nodig. Het uitwerken van de arrangementen en repeteren, dat vraagt heel wat tijd. Nieuwe songs zijn onder andere Tomorrow, een nummer over “barfights and bad luck in love/life”, een country outlaw song.  Cul de sac is een belter over “being in a dead end street”. Tutti Frutti gaat over “sex and being nice to the women”.  

Mogen we binnenkort nog nieuw streamvoer verwachten ?
In november heb ik opnames gedaan. Old school DIY: twee micro’s, recorded live direct op cassette. Ergens in de komende maanden breng ik deze zes nummers op tape uit.  All one-man band. Met de Boneshakers gaan we eerst voor de live shows. Veel ideeën, too little time.

In Aalst raken ze maar niet uitgepraat over Bal infernal.  Het leek wel een Blitzkrieg door op een weekend 6 kroegen plat te spelen.  Voor herhaling vatbaar ?
Laten we zeggen dat er plannen zijn. En er is al een werktitel : A la gare comme à la gare.

(Her)lees ook onze singlebespreking

Upcoming shows 2023

Brulaap
28/02 – Sint-Niklaas
22/04 – Aalst
07/07 – Oudegem
21/07 – Aarschot

Brulaap & The Boneshakers
04/03 – Aalst
25/03 – Tongeren
01/04 – Aalst
08/04 – Ninove
15/04 – Vloesberg
05/05 – Gent
06/05 – Lebbeke

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More