Home Belgisch BERBEL – Coast To Coast

BERBEL – Coast To Coast

by Felix Sandon

Toen we Berbel een jaar geleden hoorden in een intieme sessie op Radio Scorpio, werden we meteen gegrepen door hun lied Coast To Coast en het schilderij dat ze met de tekst daarvan borstelden. Toch vroegen we ons af hoe het nummer zou klinken in een iets meer aangeklede versie. Intussen prijkt het nummer op Berbels debuut-ep From The Waist, maar brengen ze het ook nog eens uit als single, met videoclip.

Artwork: Frederic Pels

Wij dachten eerst dat de beginregel luidde: “There were rusty boats asleep by the coast to coast trail”, maar blijkbaar is het “There were rusty boats in sleet” (en ‘sleet’ betekent smeltende sneeuw). Daarmee is de setting getekend, die je ook in de fascinerende videoclip duidelijk ziet: in een desolaat winterlandschap gaan mensen op de dool en kruisen ze elkaar tot hun wegen weer scheiden. “Sometimes the right place and time to meet / But then wrong minds end up together”, krijgen we dan ook als onheilspellende waarschuwing mee.

Bij de “oeh-oeh-oeh” denk je even dat je de Coast to Coast Trail hebt ingeruild voor de Yellow Brick Road uit het lied van Elton John, maar meteen neemt zangeres Helena Van Hoolst je weer mee op haar pad. Haar stem bezweert en hypnotiseert je tot het bittere eind. Maar nooit zonder de overige leden van Berbel aan haar zijde, die een intrigerend muzikaal geheel smeden vol verrassende details, zoals voorbijflitsende toetsen en blazers en een eenzaam huilende gitaar. Geen nummer om vrolijk van te worden dus, wel eentje dat je niet snel meer loslaat.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More