Home Singles BRULAAP: uitkijken naar het eerste optreden

BRULAAP: uitkijken naar het eerste optreden

by Luminous Dash

Tekst: Hendrik Hindrex,  Foto’s: Bert Liesens

Brulaap! Geen fratsen, maar wel een beestige naam voor het nieuwe project van Limburger Bert Liesens. Amper vijf liedjes op zijn Facebook-pagina. Hij stelt zichzelf voor als een “one man blues trash band”, die speelt voor een krat bier en een kommetje chili sin carne. En verder: “No racism, fascism, sexism allowed.”  Duidelijke taal!

© Bert Liesens

De brulaap kwam uit de mouw in augustus 2020 met Goin’out Boogie. Dat de betreurde Dr. John, zelf ooit begonnen als gitarist, dit niet meer mag meemaken! Onmiddellijk gevolgd door I Hate Everything, een eigenzinnige bewerking van de klassieker van The Queers. Op Youtube enkel een foto van een man met een mes en de lekke band van een Mercedes-Benz. Geen bewegend beeld. Maar genoeg om ons te overtuigen.

Het derde nummer is Rollin’ & Tumblin’. De eerste opname van H.M. Newbern dateert uit 1929. Vele malen gecoverd of bewerkt. Robert Johnson, Muddy Waters, Cream, Bob Dylan! Brulaap doet het op zijn DIY-manier. Alweer raak!

Het vierde nummer is meteen het beste uit de reeks: Beer, Weed, Fuck & Fight. Wandelende popencyclopedie Kloot Perwez reageerde prompt met een “un peu comme Capitaine Coeur Du Boeuf”. Don Van Vliet in een strak pak en drie kratten bier. Geen dompteur die deze Brulaap kan temmen! Alsnog een van de betere Belgische nummers van  2020!

Recent kwam daar Heartbreak Bunny bij. “A new bad tune recorded live from ma hide out garage. Loud fuzz.” Genoeg om Brulaap bovenaan mijn lijst ‘to see gigs’ te plaatsen.

Bert Liesens heeft een verleden in de bandjes Troubled Soulz, The Isle of Man, Bad Faces en is nog actief bij Het Lood. Brulaap werd oorspronkelijk opgericht als een nevenproject in coronatijd. Tijd voor de Limburger, die tegenwoordig in Aalst woont, om iets te proberen met blues. Hij zegt hierover: “Ik ben vooral geïnspireerd door de rauwe, primitieve blues die gebruik maakt van pulserende r&b-drones. Muziek om te dansen, te drinken en te vergeten… Brulaap is evengoed punk.” Naast de klassiekers schrijft hij zelf ook weer eigen nummers.  En – zo laat hij nog weten – hij wil vooral gaan optreden. Dát belooft!

Info en boekingen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More