Home Belgisch FRAMAN – The Smallest of Robins (Eigen Beheer)

FRAMAN – The Smallest of Robins (Eigen Beheer)

by Hans Verhoeven

Nee, vrolijk ga je hier in carnavalstijden niet van worden. Framan is eigenlijk Arno Geers, Gents, en hij verdrijft demonen allerhande uit zich met dit The Smallest of Robins. Voor je een woordenboek gaat zoeken: de kleinste der roodborstjes. Woordenboek gevonden? Klopt hé?

Net zoals alles klopt aan deze single. Waarin hij – Geers – zich vragen stelt zoals “Waarom?” wat altijd een goeie vraag is. Want wat hij had is er niet meer al is dit geen haatsong. Het is een goeie song. Gewoon, zomaar. Die af en toe uithaalt want er zitten weerhaken in zijn ziel en die moeten er nu uit evenwel zonder hem al te zeer pijn te doen. Het zinnetje “If you could see yourself through my eyes”… heeft genoeg verwoestende kracht in zich om allen die diep zitten opduikend te laten ademhappen.

Framan zaagt niet, maar wij wel: dit is gezongen in het Engels Engels en dat is goed maar ergens hoor je er echo’s van het oosten van Vlaanderen in. Tip: Eastenders kijken, maandag en dinsdag en donderdag op BBC1. Dat was ons gezaag. Verder geen klachten. Al hopen we ergens dat Geers nog wat pijn lijden kan en die pijn omzet in volgende singles. Dit is namelijk goed. Hoofdletter vergeten. Goed.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More