Home Interview DEANC

DEANC

by Bart Verlent

Eind vorig jaar bracht Merdine Marot als DeanC de debuutsingle King uit. Nu is hij terug met een nieuwe harde hiphop track Temptation, een samenwerking met de Brusselse rapper Dracoboy. Wij hadden een gesprek met dit jong opkomend talent.

(c) DeanC

Voor je nieuwe single werkte je samen met DracoBoy, hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
De samenwerking met DracoBoy is heel simpel gelopen. We zijn de beste maten, we maken samen muziek en we zijn praktisch altijd samen in de studio. Het was helemaal normaal voor ons dat we een nummer opnamen. Temptation heb ik opgenomen in 15 minuten in mijn eigen studio. De inspiratie voor dit nummer kwam van Temptation Island. Ik was naar een oud seizoen aan het kijken met de verleidster Tricia en zij was mijn temptation. Ik moest mijn liefde voor haar in een nummer vertolken, maar dan op mijn manier haha…. In het nummer zeg ik dat ik haar Temptation ben, het is natuurlijk omgekeerd maar het klonk gewoon beter op deze manier.

Je debuutsingle King zong je in het Engels, op Temptation in het Nederlands. Is daar een reden voor?
Met mijn debuutsingle King wou ik een duidelijke en harde boodschap geven aan het publiek. Dat ik de King ben. Ik zong het ook in het Engels om zoveel mensen te bereiken en laten weten dat er een gast is; genaamd DeanC en dat hij de new wave is.

In King zing je dat je jezelf de koning voelt omdat je kan acteren en zingen, moeten we deze tekst letterlijk nemen?
Ik weet het, dit komt heel arrogant over maar ik ben een entertainer. Ik weet waarin ik goed ben: ik acteer, dans, doe modelwerk en ik zing. Dat zijn dingen waarin ik goed ben en ik wou mijn trots hierover delen. Dat is voor mij terecht een reden om me als een King of een Queen te voelen. Iedereen heeft een talent of is uniek op zijn eigen manier.

In jouw biografie staat dat je jezelf een pop/r&b zanger noemt maar de twee singles die je hebt uitgebracht zijn toch pure hiphop, zou je dan toch meer naar het r&b genre willen gaan?
Momenteel werk ik aan mijn eerste mixtape samen met mijn grote broer Jr Marot. In mijn mixtape zal je van alles horen: pop, hiphop, rock, afrobeat en vooral r&b en in alle talen. Ik spreek vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Lingala. Ik ben heel open minded en maak muziek voor iedereen. Ik hou van muziek maken, ik wil gewoon plezier hebben en zoveel mogelijk mensen kunnen raken met muziek. Maar ik ga niet liegen r&b is mijn ding, hiphop heeft wel invloed op mijn muziek maar r&b is gewoon waarin ik mij het beste voel om mijn emoties te delen in mijn muziek. Ik kan je wel laten weten dat mijn volgende single een r&b nummer is met een leuke dans video.

Je bent acteur, model en zanger. Naar wat gaat jouw voorkeur als je een van deze zou moeten kiezen?
Deze vraag krijg ik elke dag. Om eerlijk te zijn, ik heb geen voorkeur. Ik hou van dansen, zingen en acteren. Maar elk domein heeft voordelen en nadelen. Soms is het heel vermoeiend om 2 uur te dansen. Ik heb soms meegemaakt dat ik op de set ben en dat mijn mede-acteurs/actrice heel irritant zijn en dat is heel onprofessionel. Ik rook en drink niet nee, heel vaak zijn er anderen mensen die wel drinken en roken en je moet het maar accepteren omdat je niet degene wilt zijn die de vibe wilt verpesten. Dus ja I love my jobs maar er zijn goeie dagen en ook slechte dagen. Zoals bij elk werk haha…

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More