Home Belgisch DEAR HEARTS

DEAR HEARTS

by Bart Verlent

Al 11 jaar lang maken de Dear Hearts uit Deinze stevige punkrock. Onlangs brachten ze hun nieuwe ep Old Shirts uit. Een goede reden voor een interview met gitarist David.

(c) Dear Hearts

Jullie bestaan al 11 jaar, wat is het geheim om zolang als band overeind te blijven?
Er is niet echt een geheim, of wel, misschien toch. Het komt er gewoon op aan om niet teveel verwachtingen te hebben en gewoon plezier te maken. Dat heb ik zelf ook moeten leren. Niet alles steeds zo serieus te nemen. We zijn in de eerste plaats goeie vrienden die een gezamenlijke interesse hebben in dezelfde muziek. Gedurende die 11 jaar hebben we heel wat woelige periodes gehad, Sam die eruit stapte, Jonas die kwam, de stijl die mee veranderde, de band die helemaal on hold ging, etc.. maar nu met de reünie hebben we het gevoel dat we opnieuw compleet zijn. We hebben elkaar teruggevonden. Na jaren zoeken zijn we simpelweg tot het besef gekomen dat we opnieuw naar de roots moesten met Dear Hearts.

Bij jullie invloeden geven jullie nogal wat hardcore/punk bands uit de jaren 80 op zoals Misfits, Youth Brigade en TSOL. Hebben jullie een bepaalde connectie met de bands uit die periode?
Absoluut, de oude Amerikaanse hardcorepunk is waar we het meest naar luisteren. We hebben allen een behoorlijk brede muzieksmaak, maar als het daar op aan komt dan is dat de grootste invloed. Dat gemengd met bands van de 2e of 3e generatie… ik denk aan Automatic 7, Face to face, Welt, Reno Divorce,… Met zowel Youth Brigade als TSOL konden wel al op het podium staan. Supertrots op het feit dat je dat met zo’n helden kan beleven. Hopelijk in de toekomst meer van dat.

Hebben jullie ook een band met de Belgische hardcore/punk bands uit de jaren tachtig?
Jaren 80 in België kwam iets te vroeg voor ons. Maar de jaren 90 absoluut. Ik zelf liep alle shows af, vooral dan in het hardcorecircuit. Congress, Spirit of Youth, Eightball, Mugshot, Family Of Dog, Instinct, Liar, Hard Resistance, Convict, Spineless, Facedown etc… het maakte me weinig uit welke scene, ik verslond het allemaal! Maar de sound was minder van invloed op Dear Hearts.

Jullie hebben al getoerd in het buitenland, hoe komen jullie aan de contacten voor die optredens?
Eigenlijk gewoon contacten leggen met andere verwante bands. Het geheim is om een plaats te vinden in jouw buurt waar je optredens kan organiseren en dat zelf te doen zodat de kosten gedrukt worden. Op die manier kan je bands die je leuk vindt uitnodigen om te komen spelen. Als wederdienst krijg je meestal het omgekeerde terug. Op den duur begin je zo een circuitje op te zetten. Zeer aan te raden haha!

inden jullie het belangrijk om als punkband een politieke mening te verkondigen?
Wij zijn geen politieke band en brengen die boodschap niet. Onze teksten gaan eerder over persoonlijke beslommeringen. Ik moet wel zeggen dat ik soms het idee heb om wel wat politiek getinte teksten te gaan schrijven, want ik zie het niet goed komen met het harde, verzuurde Vlaanderen waar we nu in leven. Mensen die ons kennen weten wat onze standpunten zijn. Op dit moment zijn we echter die band (nog) niet.

Wat zijn jullie toekomstplannen?
We hopen dat onze nieuwe ep hier en daar iets kan losweken. Momenteel is het natuurlijk heel erg moeilijk om ook maar iets te plannen qua shows. Maar als deze crisis voorbij is dan willen we overal spelen. Van barbecues, tot kelders, tot tuinfeesten, tot festivals! Hopelijk kunnen we ook wat meer kids in deze muziek trekken want de aandacht voor de gitaar is eerder slap bij de jeugd. Komaan godverdomme! We blijven nieuwe nummers schrijven, hopelijk met een volgende release ergens volgend jaar?

BANDCAMP

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More