Home Belgisch DEAR HEARTS

DEAR HEARTS

by Bart Verlent

Al 11 jaar lang maken de Dear Hearts uit Deinze stevige punkrock. Onlangs brachten ze hun nieuwe ep Old Shirts uit. Een goede reden voor een interview met gitarist David.

(c) Dear Hearts

Jullie bestaan al 11 jaar, wat is het geheim om zolang als band overeind te blijven?
Er is niet echt een geheim, of wel, misschien toch. Het komt er gewoon op aan om niet teveel verwachtingen te hebben en gewoon plezier te maken. Dat heb ik zelf ook moeten leren. Niet alles steeds zo serieus te nemen. We zijn in de eerste plaats goeie vrienden die een gezamenlijke interesse hebben in dezelfde muziek. Gedurende die 11 jaar hebben we heel wat woelige periodes gehad, Sam die eruit stapte, Jonas die kwam, de stijl die mee veranderde, de band die helemaal on hold ging, etc.. maar nu met de reünie hebben we het gevoel dat we opnieuw compleet zijn. We hebben elkaar teruggevonden. Na jaren zoeken zijn we simpelweg tot het besef gekomen dat we opnieuw naar de roots moesten met Dear Hearts.

Bij jullie invloeden geven jullie nogal wat hardcore/punk bands uit de jaren 80 op zoals Misfits, Youth Brigade en TSOL. Hebben jullie een bepaalde connectie met de bands uit die periode?
Absoluut, de oude Amerikaanse hardcorepunk is waar we het meest naar luisteren. We hebben allen een behoorlijk brede muzieksmaak, maar als het daar op aan komt dan is dat de grootste invloed. Dat gemengd met bands van de 2e of 3e generatie… ik denk aan Automatic 7, Face to face, Welt, Reno Divorce,… Met zowel Youth Brigade als TSOL konden wel al op het podium staan. Supertrots op het feit dat je dat met zo’n helden kan beleven. Hopelijk in de toekomst meer van dat.

Hebben jullie ook een band met de Belgische hardcore/punk bands uit de jaren tachtig?
Jaren 80 in België kwam iets te vroeg voor ons. Maar de jaren 90 absoluu