Home Interview De Festivalzomers van Tom Kets (De Delvers)

De Festivalzomers van Tom Kets (De Delvers)

by Nel Mertens

Hij delft met plezier in zijn festivalherinneringen en wij duiken mee! Tom Kets van het Nederlandstalige nachtorkest De Delvers kijkt terug op de meest magische festivalzomers.

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?

Torhout/Werchter 92: Het was het eerste festival waar ik naartoe mocht. Ik had een goed rapport of een slecht dat door de vingers werd gezien. Ik weet het niet meer zeker. Ik vermoed het laatste (lacht). In ieder geval onder begeleiding van mijn vader naar de festivalwei. Ik herinner mij vooral lijven die door de modder schoven, de Red Hot Chili Peppers die daar wel van hielden en ik en mijn vader die wegvluchten voor Bryan Adams (lacht).
Pukkelpop 93 & 94: De eerste festivals die je met een hoop vrienden doet en vooral: wat een affiche!

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag? (en waarom?)
Erg moeilijk om te kiezen…

De mooiste optredens zijn die waar de muziek en de omgeving echt samenvallen. Een zon die ondergaat op de juiste moment in combinatie met de muziek. Een magische connectie tussen de artiest en het publiek, setlist, iets bevreemdend. Het Rivierenhof is bijvoorbeeld zo een plek. Hier herinner ik mij nog een bijzondere concert van Mogwai.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
PJ Harvey elke keer opnieuw. Ze weet zich elk festival eigen te maken… echt heel bijzonder. De laatste keer zag ik haar op Werchter met de tournee voor haar laatste plaat en je vergat dat je op een festival zat. Het werd een duister theater. Het publiek muisstil.

The Rollins Band: De overgave van Henry Rollins in zijn zwart shortje.

De aankondigingen van Guy Mortier.

Kijkend vanuit de zetel: Pinkpop live op TV. Eddie Vedder die vanop een camerakraan het publiek in duikt en de zanger van Thelonious Monster die in niet al te sobere toestand besluit om op de het dak van het hoofdpodium te kruipen.

Voor mezelf vond ik spelen op Sinner’s Day met De Delvers toch wel heel uniek en Spelen op Theater aan Zee.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More