Home Interview De Festivalzomers van Paulette Verlée 

De Festivalzomers van Paulette Verlée 

by Nel Mertens

Met haar neoklassieke muziek verovert Paulette Verlée steeds meer en meer harten. Haar tweede album Les Barricades Mysterieuses is pas uit en aan het begin van het festivalseizoen droomt ze daarmee weg naar haar fijnste festivalzomers….

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?

Ik heb helaas niet echt veel zomerfestivals op mijn palmares staan, maar op 14 juli 2013 hadden we de eer om met mijn toenmalige jazz-/popgroep in de kiosk van het warandepark te spelen. De kiosk waar nu ‘Boterhammen In Het Park’ en ‘Feeërieën’ doorgaan. Dat was een magisch moment.

Wat info ‘on the side’, onze toenmalige gitarist en nog steeds mijn huidige mixer, Jan Viggra, speelde zonet Werchter plat met The Haunted Youth, best trots op mijn maatje!

Als toeschouwer was dat Torhout/ Werchter anno 1995. Nu denkt iedereen dat ik ongelooflijk oud moet zijn, maar nee! Mijn beste vriendinnetje haar mama werkte voor één van de hoofdsponsors van T/W, zoals dat toen heette, en kreeg elk jaar VIP-tickets. De grote zus mocht mee en wij maar zagen of wij ook niet mee mochten. Na lang aandringen is het nog gelukt ook! Dus wij liepen daar als 2 prille tieners – kuikens zonder kop – rond in het artiestendorp, niet goed beseffende wat dat daar allemaal te betekenen had, want uitgerekend dat jaar speelde ook Jeff Buckley daar!

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?

Ik wou heel, heel erg graag naar Gent Jazz gaan, maar helaas hadden we al vakantieplannen toen de line up bekend gemaakt werd…

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?

Het zijn er teveel om op te noemen… Zoveel moois gezien in Dranouter of het Cactus festival,  maar een aantal edities van Marktrock in Leuven – toen ze nog internationale acts uitnodigden – mogen zeker niet in het rijtje ontbreken. Bv. Die keer toen Heather Nova kwam.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?

Toen ik een jaar of 17 was, gingen we met een bende vrienden naar Rock Werchter. Ik kende Gerrit De Kock een beetje uit de Dilbeekse scene waar ik vroeger menig weekendavonden spendeerde. En toen ik op Werchter toevallig naast Steven Van Herreweghe stond, vond ik dat die daar wel heel hard op leek. In al mijn naïviteit vroeg ik hem ‘Gij zijt toch Gerrit de Kock hé?’. Maar Steven was hier niet zo blij om….

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?

Er zijn er best wel een paar, Gent Jazz, Feeërieën, Cactus, … Als het maar gezellig is.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More