Home Singles THE GURU GURU – Saint-Tropez (Humus Records/A Tant Rêver Du Roi Records)

THE GURU GURU – Saint-Tropez (Humus Records/A Tant Rêver Du Roi Records)

by Bart Verlent

Op 27 oktober verschijnt het derde The Guru Guru album dat de bijzondere titel Make (Less) Babies kreeg. De vorige platen namen ze op met Wouter Vlaeminck (Raketkanon, Kapitan Korsakov…) achter de knoppen, deze keer vond het gezelschap dat het tijd werd om het heft in eigen handen te nemen en ze deden zelf de mix en productie. Alles is live opgenomen zonder overdubs, onder het motto “what your hear is what you get”. Zo krijgen we de overweldigende livesound van de band recht in het gezicht geblazen.

© The Guru Guru

Saint-Tropez is nog een voorproefje uit de nieuwe plaat en klinkt naar The Guru Guru normen vrij gemoedelijk. In de tekst zingt Tom The Bomb over mensen die, ten gevolge van overmatig gebruik van nieuwe media, vervreemd raken van de werkelijkheid. Heb je genoeg geld? Koop alles wat je wil, maar toch zal je leven nooit perfect zijn.

De spanning in het nummer bouwt op, maar het komt nooit tot een explosie. Tom blijft ondertussen zijn tekst lieflijk inzingen. Het is zalig om The Guru Guru eens uit hun comfortzone te horen komen. Geen energieke drums of gierende gitaren maar wel subtiliteit en een heel straf nummer.

The Guru Guru kan je aan het werk zien op:

15/07 – Gentse Feesten, Gent
26/08 – Farm Festival, Noorderwijk
09/11 – De Werf Farm, Hasselt
16/11 – Chinastraat, Gent
15/12 – La Zone, Luik

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More