Home Interview De Festivalzomers van JEROEN STEVENS (Jeugdbrand, DAAU, I H8 Camera, De Stoeltjes … )

De Festivalzomers van JEROEN STEVENS (Jeugdbrand, DAAU, I H8 Camera, De Stoeltjes … )

by Jos Buersens

Een ongeluk is snel gebeurd. Het is een zin die ze op menig spoedafdeling maar al te goed kennen. De trofeeënkast met objecten waarop mensen, naar eigen zeggen, per ongeluk gevallen zijn, zal dan ook ongetwijfeld wel tot de nok gevuld zijn met een eclectische verzameling aan voorwerpen. Zo zaten we onlangs nog op de spoedafdeling onze beurt af te wachten toen we iemand zagen binnenkomen die, naar eigen zeggen per ongeluk, op de discografie van Niels De Stadsbader was gevallen. Een bijzonder pijnlijke zaak, aldus de gastro-enteroloog.

© Jeroen Stevens

Eén van de mensen die we niet snel op dingen zullen zien vallen, is multi-instrumentalist Jeroen Stevens. Te weinig tijd en ambitie om per ongeluk op dingen te vallen, liggen volgens ons aan de basis hiervan. DAAU, Jeugdbrand, I H8 Camera,… het is maar een fractie van de bands waarin Stevens actief is, om nog maar aan de resem pseudoniemen, niemenpseudo’s en psiemenneudo’s te zwijgen waaronder hij zelf optreedt. Dat Stevens niet kon ontbreken in onze reeks De Festivalzomers Van… leek ons dan ook een evidentie. We geven dan ook graag het woord aan Jeroen Stevens.

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Sonisphere 2010 in Milovice, Tsjechië.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Alcatraz, in Kortrijk.

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Reinbert de Leeuw op Into The Great Wide Open in 2018.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Het magische optreden van Blitzzega op Farmfest 2023.

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Tevens met Blitzzega op Tomorrowland.

We hebben je onderaan alvast voorzien van een link naar het label Animal Lovers Only, alwaar je je van de aanschaf van één of meerdere Jeroen Stevens gerelateerde releases kan verzekeren.

Dit najaar verschijnt op het label overigens de release Onze Moppentrommel, een nieuw project van Jeroen Stevens en Sven De Ridder. Dat wordt zonder twijfel bulderlachen geblazen! Iets om naar uit te kijken!

ANIMAL LOVERS ONLY: BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More