Home Belgisch MADD9 – Selfish

MADD9 – Selfish

by Ann Cnockaert

Onlangs sloot de Limburgse hiphopartiest Madd9 zich aan bij het prestigieuze label Beatville. Daar schaart hij zich onder gerenommeerde artiesten als Coely, Fahad Seriki (DVTCH NORRIS) en Yann Gaudeuille. Zijn eerste release bij het label is het nummer Selfish.

© MADD9

Opgegroeid in een wereld die sterk gefocust is op het individu, behoort MADD9 tot de selfie-generatie die zich comfortabel voelt met camera’s en telefoons die aandacht vragen en likes verzamelen voor een dagelijkse dosis dopamine.

Selfish gaat over hoe hij zichzelf in vraag durft te stellen, zijn tekortkomingen onder een vergrootglas bekijkt en kritisch naar zichzelf kijkt, met bijzondere nadruk op zijn egoïstische trekjes.

Madd9 brengt samen met zijn producer Preyas een meeslepende mix van hiphop, funk en neo-soul. Preyas weet de analoge synths meesterlijk te bespelen en voegt de kenmerkende Detroit-style hiphopdrums toe, die naadloos samensmelten met Madd9’s aanstekelijke hooks en gelaagde verzen.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More