Home Interview COYOTE MELON

COYOTE MELON

by Yves Van der Straete

Heel binnenkort komt Casablanca uit, de tweede ep van Coyote Melon. De eerste single hieruit, Parking Lot Sunspot, ziet het licht op 25 januari via Evil Penguin Records. Voor de videoclip wisten ze regisseur Rik Chaubet (Hypochristmutreefuzz, Fornet) en Vlaamse topacteur Valentijn Dhaenens (GirlDe Helaasheid der dingen) te strikken. Tijd om onze Luminous Questions los te laten op Jeroen De Gussem, de gitaar en stem van Coyote Melon.

Hoe zou je muziek omschrijven aan iemand die doof is?
Een gemiste kans.

Welke plaat heeft voor jou de grootste emotionele waarde?
In Rainbows van Radiohead blijft me pijnlijk herinneren aan de tijd dat ik nog smaakvolle keuzes kon maken!

Welke ondergewaardeerde plaat zou iedereen in huis moeten hebben?
Altijd een risico om iemand of iets ondergewaardeerd te noemen. Maar de omgekeerde vraag —welke plaat verdient er nog niet genoeg aandacht?— lijkt me gemakkelijker te beantwoorden: Future Primitives van The Van Jets. Misschien past het label “ondergewaardeerd” wel op hun gehele oeuvre. Zonde dat ze ermee stoppen!

Wat zou voor jou de ideale concertlocatie zijn om zelf op te treden en waarom?
Casablanca. Ik heb zo’n voorgevoel dat ze ons daar binnen x aantal weken met open armen gaan ontvangen! (De nieuwe ep van Coyote Melon zal Casablanca heten)

Wat was het meest gênante moment uit je muziekcarrière?
Toen het besef doordrong dat popmuziek maken —op de schaal en manier dat wij dat doen— eigenlijk alleen maar kan in een kapitalistische welvaartsstaat. Brrrr!

Wat is jou favoriete album en nummer aller tijden?
Ik heb te veel favoriete albums en nummers. Maar ik blijf me maar vergapen aan de gitaarsound van Racing Like a Pro van The National. Eén van de eenvoudigste en mooiste gitaarsounds die ik ken.

Wie gaf het beste concert ooit waar je zelf bij aanwezig was?
Ik kan je garanderen dat Tin Fingers elke letter lof die het toegeschreven krijgt waard is. Wereldband, wereldstem. Ik zag ze vorig jaar op de Gentse feesten in de Charlatan. De beste concerten zijn degene die je pakken als je ze het minst ziet komen.

Als je zelf een supergroep mocht samenstellen, wie kies je?
Ik zou wel eens willen weten wat er gebeurt als je de frontvrouw van Uma Chine samen zet met de gitarist van Compro Oro. Geeft gegarandeerd vonken.

Welke artiest(e) kan je absoluut niet aanhoren?
Vindt er nog iemand dat Kele Okereke het helemaal kwijt is geraakt? Ja, zeker?

Van welke artiest(e) heb je natte dromen?
Liever wat te veel van het goeie: geef mij maar Beth Ditto!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More