Home Festival W-FESTIVAL Dag 1 (15/08/2019).

W-FESTIVAL Dag 1 (15/08/2019).

by Nel Mertens

Een miezerige zon begeleidde ons naar het snel vollopende festivalterrein, waar we meteen een voltreffer op de Synth Scene voorgeschoteld kregen met Empathy Test. De androgyne stem van zanger Isaac Howlett nam ons mee door ritmisch zwoele nummers. Vampire Town en hun laatste single Empty Handed verleidden ons meteen om ook hun prachtige picture disc singles aan onze collectie toe te voegen. Drumster Chrisy Lopez sloeg volle basklanken bij iedere drumslag en zorgde voor zachte backing vocals. Een betoverende start.

De bandshirts van Der Klinke waren in grote aantallen zichtbaar aanwezig, belichaamd door een vaste fanbase. De mensen die de West-Vlaamse band nog niet kenden, waren aangenaam verrast door de sterke set die ze neerzette op hun tiende verjaardag. Bij de aanzet van The River White kregen we het ruwste kantje van zanger Cheskos stem te horen, waardoor het deze keer nog krachtiger klonk, terwijl Sam Claeys met zijn vocals het wit de woeste rivier in zong. We kregen hun bekendste nummers als Someone Who Smiles, Facts Of Life, The Doll maar ook één van hun nieuwe nummers Curtains, dat van hun verjaardagsalbum Decades komt.

Een sfeerbrenger was zeker en vast Signal Aout 42, die in juni nog hun nieuwe album Insurrection uitbrachten en met typische EBM-klanken het publiek in een mum van tijd aan het dansen bracht. Instrumentaal sterk opgebouwd, maar voor ons een geluid dat we ondertussen al te veel gehoord hebben, waardoor we al snel de interesse kwijt raakten, dit in tegenstelling tot de luisteraars die zichtbaar genoten van deze oldschoolsound.