Home Festival Na Fir Bolg, het gezelligste festival van Vlaanderen

Na Fir Bolg, het gezelligste festival van Vlaanderen

by Jos Buersens

Wat zullen we vandaag eens gaan doen? Het is een vraag die we ons, als muziekliefhebber, weinig zullen stellen deze zomer. Het aanbod aan festivals is bijna niet bij te houden. En hoewel we deze trend absoluut toejuichen, is het ook spijtig om vast te stellen dat heel wat organisaties het moeilijk hebben om alle tickets verkocht te krijgen. Een combinatie van overaanbod en de stijgende levensduurte? Wie zal het zeggen. Onlangs betaalden we 85 euro voor een volle tank diesel, 85 EURO! Met dat bedrag kon je vorige week nog met vier naar TW Classic als je ticketswap wat in de gaten hield. Gekke tijden zijn het. Maar genoeg geleuterd.

Een festival waar wij al jaar en dag present voor tekenen is het Vorselaarse, Vusseleirse voor de Kempenaren, Na Fir Bolg en daar hebben we goede redenen voor. Het festival, dat overigens van 1 tot en met 3 juni plaatsvindt, promoot zichzelf als familiefestival en dat voel je ook echt wel aan de sfeer. Gemoedelijkheid en gezelligheid troef op Na Fir Bolg terwijl je een lekkere zelfgemaakte spaghetti uit een echt bord eet en een cider drinkt uit een echt glas.

Op de meeste festivals proberen we ons te haasten om toch maar zoveel mogelijk groepen gezien te hebben maar op Na Fir Bolg doen we dat zelden, al ligt dat zeker niet aan de line-up. Een sfeer van, doe het maar rustig aan, heerst op Na Fir Bolg waardoor we misschien al eens keer meer aan een tafel gaan zitten om te genieten van een lekkere Guinness of cider.

Met Amy McDonald haalt het festival dit jaar een bijzonder grote naam binnen al is het ons vooral om namen als: Roland, Guido Belcanto, Sioen Plays Graceland, Bit By Barracuda en CPEX te doen. Naar goede gewoonte staat er ook traditionele Ierse folk op het programma zoals Angelo Kelly & Family daar een voorbeeld van is al krijgt met bands als Heidevolk ook het zwaardere werk zeker een plaats.

Hoogtepunt van het weekend? Dat is voor vele getrouwen Harmonie Verbroedering Vorselaar die naar goede gewoonte de main stage opent op zondag en covers speelt van bekende klassiekers. Op zich kan je zeggen dat er toch niets speciaal is aan een fanfare die covers speelt en daar heb je misschien gelijk in. Maar ook hier draait het opnieuw om die gemoedelijke sfeer die er hangt waardoor alles lijkt te kloppen. Sla zeker de vlaggendrager gade tijdens dit optreden. Van zodra de vlag van de harmonie met veel toewijding heen en weer wordt gewapperd, val het publiek vaak bij bosjes tegen de grond als ware het een verschijning van Jezus zelve.

Ook de kinderen worden overigens op hun wenken bedient op zondag met onder meer een optreden van #LikeMe. Doorheen het ganse weekend is er trouwens best wel wat kinderanimatie voorzien waardoor ook jonge gezinnen zeker hun gading er kunnen vinden.  

De tickets kosten 30 euro per dag al betaal je voor een combi slechts 65 euro. Neem het gerust van ons aan en ga voor het combiticket, je zal het je niet beklagen.

Je zou Na Fir Bolg het kleine broertje van Dranouter kunnen noemen maar het is nog zoveel meer dan dat. Kom af en ervaar!

Via de onderstaande link vind je alle informatie omtrent line-up, tickets, camping, …

NA FIR BOLG: FACEBOOK WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More