Home Belgisch VAAGUE – Raakma (Shapes No Frame)

VAAGUE – Raakma (Shapes No Frame)

by Pieter Walcarius

Vorig jaar maakten we kennis met Vaague alias Antoine Pierre die ons met verstomming sloeg toen we voor het eerst nummers als Camaraade, Shaades,… hoorden en live zagen spelen. Triphop, drumbreaks, breakbeats maar vooral out of the box muziek die we best wel konden pruimen. Deze week stelt hij zijn nieuwe single Raakma voor.

Dat het terug raak is, kunnen we alleen maar bevestigen. Raakma is een combinatie van elektronische muziek/samples waarbij het drumwerk van Antoine Pierre het tempo, ritme en intensiteit van het nummer bepalen.

Het nummer slaat meteen in als een bom en laat ons niet meer los. Zoals hij het zelf omschrijft, zou dit de soundtrack kunnen zijn van twee botsende tektonische platen in slow motion, die een nieuw gebergte creëren. We kunnen dit alleen maar beamen, de groove die in het nummer zit, stopt niet en is vooral ook een ode aan Sergei Rachmaninov.

Het soloproject van Antoine Pierre mag van ons gerust nog lang duren en Raakma is hier terug het ultieme bewijs van.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More