Home Festival FUMPROCK doet het anders met goedkopere tickets

FUMPROCK doet het anders met goedkopere tickets

by Hannelore Dieleman

Het Diepenbeekse Fumprock noemt zichzelf ‘het festival vur de poor’ oftewel ‘het festival van de prei’, en dit vanwege hun logo en de link met hun dorpslegende Fump. Maar blijkbaar mag je ook de Engelse vertaling van ‘poor’ letterlijk nemen, vanwege de bewuste keuze voor een lage toegangsprijs. Dankzij de gulle sponsors slaagt het festival er zelfs in, in tijden van crisis, 1 euro van de inkomprijs af te doen! Een ticket zal nu 14 in plaats van 15 euro kosten of 6,66 procent minder dan vorig jaar.

Daar mogen ze trots op zijn, net als op hun zeer gevarieerde affiche. Het festival vindt plaats op 17 februari in het OC Rooierheide in Diepenbeek en trakteert ons op rock, grunge, metal én ska.

De jonge talentvolle band YesNoMayBe mag om 16.30 uur de aftrap geven. Daarna is het de beurt aan de Zutendaalse gitaarrockers van Spanky & The Spanish Beast. De band Mantah, met ex-leden van Spoil Engine, staat deze zomer op een aantal grote metalfestivals, maar Fumprock wordt hun eerste Limburgse concert. De Maasmechelse band Star Industry brengt donkere rockmuziek met invloeden van Sisters of Mercy.

Pablo Honey is een superband met leden van King Hiss, Ramkot, Rhea en Aarde aan Daan. De band speelt klassiekers uit het repertoire van ‘90’s grungebands als Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden en Stone Temple Pilots.
The Skadillacs slagen er al jaren in om op grote festivals de sfeer van de grote dagen van de Britse ska op te roepen met covers van heerlijke eighties bands als Madness, The Selecter en The Specials en sluiten het festival af.

Het grootste deel van de winst wordt zoals ieder jaar geschonken aan het goede doel Ambulancewens België.

Meer info en tickets op de website van Fumprock

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More