Home Singles NEWMOON – Eternal Fall (PIAS)

NEWMOON – Eternal Fall (PIAS)

by Bart Verlent

Na een meer melodieuze aanpak op Nothing Hurts keert Newmoon op het nieuwe album Temporary Light terug naar het schurend, dromerig en etherisch geluid van voorheen. De band blikte de nieuwe langspeler in met hun nieuwe drummer Conor Dawson die met zijn gevoel voor finesse meteen een stevige stempel drukte op het groepsgeluid. De productie was in handen van Thomas Valkiers (hij stond ook in voor de productie van de debuutep en het album Space) en Slowdive-drummer Simon Scott verzorgde de mastering.

 © Newmoon

Na smaakmaker Fading Phase krijgen we nog een voortreffelijk voorproefje uit het album dat pas op 22 maart het licht zal zien.

Eternal Fall heeft in het begin een dromerige Cocteau Twins-vibe, maar dan met een energieke drum. Na het refrein valt het nummer even stil en verandert de sfeer heel subtiel. Er wordt een donker, grimmig randje aan toegevoegd, ook al blijft het zweverige behouden. Het zorgt voor meer intensiteit en de combinatie met de zachte stem van Bert Cannaerts geeft het geheel iets heel unieks.

Deze Antwerpse shoegazers leveren weer een pakkende song af waar we super enthousiast over zijn. Spijtig genoeg moeten we nog een tijdje wachten op de langspeler, maar we kunnen ons al warm houden aan de twee sublieme singles.

Newmoon stelt het album Temporary Light voor op 29 maart in de Botanique in Brussel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More