Home Singles MAQUILLAGE – Blue

MAQUILLAGE – Blue

by Bart Verlent

Op 9 december vindt in elke Vlaamse provincie en in Brussel de finale van Sound Track plaats. Elk van de zes finales zal drie winnaars opleveren. In Het Depot in Leuven kan je de finalisten van Vlaams-Brabant aan het werk zien met daaronder het Mechelse viertal Maquillage. De band ontstond als gevolgd van een online advertentie en verenigt twee werelden, twee leden zijn namelijk afkomstig uit het zonnige Italië, de andere twee uit België. Samen vormen ze een DIY collectief en maken ze een combinatie van dreampop en shoegaze.

© Maquillage

Begin 2024 verschijnt hun debuutep Kabuki Brush. De band heeft die zelf geproducet, opgenomen en gemixt. Het zijn de eerste stappen van het viertal in een bedwelmende reis waarin ze uitpakken met een dromerig, fluffy klanktapijt. Blue is de eerste smaakmaker van de te verschijnen ep en het is meteen een heel straf visitekaartje. We horen duidelijk de invloed van 90’s shoegaze/dreampopbands als Lush, Ride en Slowdive, en toch klinkt het allemaal melodieus en eigentijds.

Gioia Podesta heeft een heldere zachte stem die perfect de dromerige gitaren en zweverige ritmesectie aanvult en dat smaakt allemaal naar meer, veel meer! Na deze geweldige frisse single, kijken we al uit naar de ep en hopen dat Maquillage een vaste waarde wordt in het shoegaze wereldje.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More