Home Concerttip FESTIVALTIP: PEKKERSFEESTEN Izegem, De Leest (29/6/2024)

FESTIVALTIP: PEKKERSFEESTEN Izegem, De Leest (29/6/2024)

by Nel Mertens

Het was een klein festivalletje in een vroege editie, dat ons vorig jaar in Izegem enorm charmeerde en ook dit jaar slagen de Pekkersfeesten daar met hun donkere affiche alvast in. Op 29 juni staan de deuren van Cultuurhuis De Leest in Izegem opnieuw open voor iedereen die houdt van new wave, postpunk en aanverwanten, van opkomend talent tot gevestigde waarden. Tot in de vroege uurtjes gaat er na de optredens nog een duistere afterparty door in het Cultuurcafé met dj Fap Noir.

Vorig jaar deden ze het met Clan Of Xymox, maar ook voor deze derde editie wisten ze een grote naam te strikken, die wij alvast niet willen missen: de Turkse postpunkband She Past Away laat het kenmerkende gitaargeluid van het postpunk-tijdperk horen, gecombineerd met minimalistische Turkse poëzie. Stuwend en betoverend. Volkan Caner (gitaar, zang) en Doruk Öztürkcan (keys en drummachine) zetten steevast weer een niet te missen optreden neer.

Het Zweedse electro-/postpunkproject Agent Side Grinder kan daar bijna helemaal aan tippen! Ze brachten vorig jaar hun zesde album Jack Vegas uit. Een veelzijdige band, waarbij Joy Division nooit ver weg klinkt.

Met Velvet Mist is er ook aandacht voor de Belgische acts uit het genre. We hebben de jonge band uit Heist-op-den-Berg nog maar één keer aan het werk kunnen zien (Hnita Jazz Club, 14/8/2023), maar waren meteen verknocht aan hun sterke collage van donkere, melancholische gitaren en synths met een sterke 80’s Goth rock en new wave vibe.

En dan hebben we een klassieker uit de Belgische scene: Erato, de gothicrockgroep uit Dilbeek die na lange pauze helemaal terug is en sterker klinkt dan ooit.

Vanuit Lille zakt newwaveband DaGeist af. Davide Schiavoni en Frederic Strzelczyk werden meteen diverse donkere podia opgeduwd in diverse landen in Europa en zelfs New York. In 2024 staan ze onder andere op Malta en in Barcelona, maar ze vonden nog de tijd om naar het pittoreske Izegem te komen voor de Pekkersfeesten.

Pure Kult zou de beste tributeband van The Cult zijn, dus we zijn ook erg benieuwd om deze te gaan ontdekken.

Tickets kosten 38 euro in voorverkoop en 45 euro aan de deur. De deuren openen om 14 uur, het festival start om 15 uur.

Website / Facebook / Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More