Home Singles VELVET JESUS – Feel More Love

VELVET JESUS – Feel More Love

by Bart Verlent

In januari bracht Velvet Jesus de debuutplaat Qatar uit op vinyl. Deze maand verschijnt die sublieme plaat ook op de digitale kanalen. Om dit feit te vieren brengt de band nog een parel van een single uit.

© Velvet Jesus

Feel More Love ontstond in een kasteel waar Christophe Vandewoude en Anton Fannes een aantal “nachtelijke sessies” deden met enkel piano en stem. Die basis staat nog steeds centraal op deze versie maar werd verder aangevuld met sax, orgel, shimmerende gitaren, vocoders en elektronische drums. Het resultaat is vrij indrukwekkend en doet ons denken aan David Bowie’s Blackstar en de avontuurlijke ingetogen composities van David Sylvian. Dat zijn serieuze referenties maar Velvet Jesus is echt wel een band die dat niveau haalt.

Velvet Jesus is een van de best bewaarde topbands van ons land, die eens dringend in de spotlight mogen geplaatst worden. Laat je in elk geval meeslepen met deze prachtige single en koop zeker die plaat.

Je kan Velvet Jesus aan het werk zien op 17 mei tijdens de Wijgmaalse Feesten in Wijgmaal.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More