Home Belgisch Festivals om te ontdekken: Rock Zerkegem.

Festivals om te ontdekken: Rock Zerkegem.

by Didier Becu

Het moeten niet altijd de grote festivals zijn die in de spotlights staan. Rock Zerkegem bijvoorbeeld! Het festival is aan zijn 12e editie toe, en dit jaar ligt de focus op The Psychotic Monks en Slift, zeg maar de Franse gitaarbands van het moment. Datum van afspraak: 20 juli.

De opener van dienst dit jaar is het lokale BRLRS uit Oostende. Vision 3D en Double Veterans zullen ongetwijfeld ook weer voor een feestje zorgen met hun snedige garagerock, en dit gaat pefect samen met de Jupilers die je aan 1 euro (!) kan kopen.

Ook Budget Trash werd last minute aan de affiche toegevoegd die de heren van Go!Zilla moeten doen vergeten, want die haakten af. Lewsberg komt dan weer de kleuren van Nederland verdedigen en gooide al hoge ogen deze zomer met hun lo-fiset die doorspekt is met invloeden van The Modern Lovers en The Velvet Underground. Het ideale moment om terug even op adem te komen. Want gewoonte getrouw vuurt Rock Zerkegem de ene na de andere band af op hun 2 podia. Met Pink Room en Humanga Danga is er ook terug een Gentse link.

Er is eveneens een bus van Gent naar Zerkegem en terug, zodat je veilig thuiskomt of de nacht op de Gentse Feesten in stijl kan afsluiten. De bus zal vertrekken om 13u45 aan DOK/Afrikalaan en dropt je terug ter plaatste omstreeks 2u ’s nachts.

Nieuw dit jaar is dat Rock Zerkegem zijn eigen bier heeft gebrouwen, en dat in samenwerking met stadsbrouwerij ’t Koelschip uit Oostende. Naast de gebruikelijke Rock’n’Roller hamburgers is er dit jaar ook de kans om eens te proeven van de Tibetaanse keuken (Zachu Solidarity) en de Syrische keuken (Syrië met liefde).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More