Home Concerttip HANS MULLENS NODIGT UIT Geel, CC De Werft (23/12/2022)

HANS MULLENS NODIGT UIT Geel, CC De Werft (23/12/2022)

by Jos Buersens

“It’s the most wonderful time of the year”

Voor heel wat mensen breekt dra weer het moment aan waarop we met z’n allen enkele keren gezellig aan de feestdis mogen plaatsnemen. Ongetwijfeld is het bovenstaande citaat dan ook voor velen hét eindejaarscredo. Helaas zijn we er evenzeer zeker van dat minstens evenveel mensen de fonduepan zouden aansteken met het citaat uit het wereldbekende nummer van Andy Williams.

Genieten van een lekker stukje kalkoen, terwijl de familie weet dat je al jaren vegetariër bent? Of misschien nonkel Adelbert en tante Rosa die na enkele glazen alcohol alweer oude koeien uit de gracht beginnen halen tot het hele feestgebeuren in één oeverloze razernij ontaardt? Of tenslotte misschien de kinderen, die beloond worden met elektronisch speelgoed dat een nog discutabeler geluid produceert dan de snaredrum op St. Anger?

Zoals je kan lezen, zijn er heel wat potentiële situaties waar zelfs de vele kerstaperitieven weinig soelaas kunnen bieden. Vandaar dat we bij Luminous Dash wat proactief geweest zijn en iets gezocht hebben waarmee je je tegen de, potentiële gruwelijkheden, van de nakende feestdagen kan wapenen. Onze oplossing? Hans Mullens Nodigt Uit.

Op 23 december vindt in Cultureel Centrum De Werft in Geel Hans Mullens Nodigt Uit plaats. De multi-instrumentalist, die je ongetwijfeld welbekend is van bands als Kameel en Svinhunder, nodigt voor de gelegenheid enkele compagnons de route uit voor een eclectische avond vol (eindejaars)muziek.

Op het auditieve menu kan je onder meer de Vermin Twins van Micha Volders en Lotte Vanhamel terugvinden die, wat ons betreft, met Pop dé plaat van het jaar maakten. Ook live wist het duo ons overigens al te bezweren met hun totaal van de pot gerukte sound. Een absolute aanrader!

Los van de Vermin Twins zal Mullens die avond ook zelf een paar keer van jetje geven op de bühne en dat doet hij onder meer met het experimentele jazztrio Kameel. Met debuut Barkas legde Kameel In 2020 de jazzy lat behoorlijk hoog voor hun nakende opvolger. Wij hopen alvast dat het trio die avond de nodige aandacht zal schenken aan zowel het oude als het nieuwe.

Dat Mullens behoorlijk wat grooves uit een bas kan persen, bewijst hij met Kameel. Bij band Svinhunder kiest hij, samen met Michelino Bisceglia, dan weer voor meer sfeervolle soundscapes die zonder twijfel voortkomen uit een gedeelde voorliefde voor soundtracks.

Voor de gelegenheid haalt Mullens ook het project Galina, dat we allemaal kennen van de singles Lachen Met Liefde en Ik Sla Me Vrij, nog eens vanonder het stof. Het zijn dan ook Mauro Pawlowski en Lies Steppe die samen met Mullens het project die avond wederom tot leven zullen wekken. Een album van Galina is er tot op heden niet maar zeg nooit, nooit.

Mede-Kameel Patrick Steenaerts mag tenslotte nog een tweede keer aandienen met het Julien Tassin en Patrick Steenaerts Duo. De twee gitaristen brengen naar verluid een combinatie van noise, jazz en soundscapes. We hebben het duo nog niet live aan het werk mogen zien maar onze verwachtingen liggen alvast hooggespannen.

En alsof dit alles nog niet genoeg is, is er dan ook nog een afterparty met Tom Goelen alias Dj Grrroovy Ghoulie ter afsluiting van deze prachtige avond.

Voor slechts 20 euro kan je al een ticket bemachtigen voor deze schitterende, eclectische avond. Een habbekrats als je bedenkt hoeveel het aan alcohol zou kosten om de gesprekken met nonkel Adelbert en tante Rosa ietwat aangenaam te kunnen beleven. Iets om over na te denken.

Alvast fijne feestdagen toegewenst!

Van je kapoen, Luminous Dash!

Hier vind je alvast de nodige link om je van je aanschaf te verzekeren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More