Home Concerttip Concerttip: The Smiths Presumably

Concerttip: The Smiths Presumably

by Hannelore Dieleman

Nu Morrissey dit jaar de wereld rondreist met zijn 40 Years Morrissey Tour viert lokaal ook Undercover 4O years of The Smiths met een optreden van de Antwerpse Smiths en Morrissey tributeband The Smiths Presumably. Dit op 22 november in Café Charlatan in Gent. Undercover is een hersenspinsel van het duo Olly Ameen en Maika Pieters, die dit najaar een reeks concerten organiseren met tributebands in Gent, Brugge en Antwerpen. Hun doelstelling: iedereen de kans geven om van onbereikbare of onbetaalbare bands te genieten. Het gaat specifiek om tributebands, waar het verschil met een coverband is dat het authentieke van de originele artiest behouden blijft.

@Veronique Bruyneel

“Top Smiths tribute band The Smiths Presumably play the songs that saved your life.” Zo lezen we op hun Facebookpagina. En dat ze er mogen zijn, dat hebben we al kunnen ervaren. Ook al zijn The Smiths het soort band waarvan je in eerste instantie denkt, afblijven.

Jürgen Wendelen@Veronique Bruyneel

Morrissey-apostel Jürgen Wendelen zorgt reeds sedert 2005 voor innemende en krachtige tribute optredens, eerst met The Smiths Indeed, toen Morrissey Indeed en sedert 2019 The Smiths Presumably. De band probeert de sfeer van een eighties Smiths optreden zo getrouw mogelijk te reconstrueren en probeert ook hun gebruikte materiaal en instrumenten daar op af te stemmen. Ook in het buitenland zijn ze populair met uitverkochte optredens onder meer in het Verenigd Koninkrijk. In september stonden ze nog in Viernulvier als één van de bands tijdens de Dark Disco avond, nu in de Charlatan in Gent als onderdeel van de tribute concertreeks van Undercover.

Andere geplande tribute concerten van Undercover zijn:

50 years of AC/DC in Cactus Muziekcentrum Brugge 14 november

Come As You Are (Nirvana Tribute) in Kavka Oudaan Antwerpen 28 november

45 years of The Cure in Kavka Oudaan Antwerpen 5 december

Metallica Kill’em ALL 40 in Cactus Muziekcentrum Brugge 8 december

45 years of The Cure in Charlatan Gent 13 december

Metallica Kill’em ALL 40 in Kavka Oudaan Antwerpen 14 december

The Smiths Presumably Tickets

Undercover website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More